Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fűszerezés sokaknak miért...

A fűszerezés sokaknak miért jelent egyet a vegetával/leveskockával, máskor az erős-csípős fűszerekkel? Miért nem tudják sokan, hogy akár ugyanazon alapanyagokból is lehet változatosan főzni a fűszernövények segítségével?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Tudjuk, csak nálunk valahogy kezd terjedni az a tévhit, hogy ez macerás. Aprítani, morzsolni, meg az alapanyagokat mind beszerezni...Lehet sokszor drágább is.


Anyu erre nem szán időt. Egyébként a család ízlésétől függ, mennyire használ erős-csípős fűszerkeveréket, mi szeretjük nagyon, de én annyira sem a vegetáért nem rajongok, a Maggi leveskockát meg kifejezetten utálom. (én nem szeretem azt a maggifüvet... mindennek ugyanolyan íze lesz.)


Ahogy nézem ezek a fűszerkeverékes dolgok lecsökkentik a főzés időt, bár azért meg kell, hogy valljam, nálam a főzés-sütés művészet, én szeretek elpepecselni vele, ha nem tehetem, inkább összeütök valami egyszerűbbet...


Ízlés dolga... Ha jól sikerül nekem mindegy, ha tele tudom vele tömni a pocimat :D

2009. jan. 30. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, és ez tetszeni fog, nekem az álmom, egy NAGY fűszeres polc a konyha falán :DDD


Persze majd ha lesz saját konyhám :DDDD

2009. jan. 30. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Vettél már kezedbe egy klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvet? Ha nem, akkor elmondom, hogy abban zömmel ezeket a fűszereket használják: só, bors, pirospaprika, kapor, fűszerkömény.

Amikor önálló háztartásba költöztem azt hittem, hogy ez a könyv az Alapmű. Azóta rájöttem, hogy olyan alapmű, amelyet ki kell egészíteni.

2009. jan. 30. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%

:-DD A Horváth Ilona szakácskönyv nekem is megvan, 1986-os kiadás, rettenetes, még az is benne van, hogy kell felboncolni a disznót. Brrr... vegetárius vagyok. A kérdésre visszatérve: azért, mert az emberek amikor megtanultak főzni, ezeket tanították meg nekik, mechanikusan, gondolkodás és kreativitás nélkül megcsinálják úgy, ahogy a horváthilonában olvasták. Sok háziasszony olyan mint egy robot. Az én álmom is egy fűszerpolc, el is kezdtem megvalósítani: kurkuma, fekete és fehér mustármag, koriander, fehér, zöld és feketebors, chili, gyömbér, kardamom, borsikafű, csombor, bazsalikom, majoranna, sima és római kömény, vegamix, kakukkfű, ezek vannak eddig, de tervezem még a bővítést... csak azért írtam le, hogy nem mindenki olyan, mint ahogy leírtad, én imádok fűszerezni, páromnak kedvence a zöldbors és a római kömény. Amit Te írtál, az inkább az idősebb korosztályra jellemző, de ők már úgysem fognak megváltozni.


28/l

2009. jan. 30. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
A római köményt mi is nagyon kedveljük, mindenféle fajitas-ba használom! :) A kérdést inkább figyelemfelkeltésnek szántam, köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2009. jan. 31. 09:27
 6/6 anonim ***** válasza:
én az oregánóért vagyok oda. magában is eszegetem,kiskanálra szórva :DDD
2009. febr. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!