Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a rántott...

Hogyan készítsem el a rántott sertésmájat, hogy ne legyen kemény?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy nem szabad megsózni sütés előtt, mert akkor kemény lesz. De ennek ellenére, nekem mindig sikerül német brikettet készítenem, sertésmájnak álcázva:(
2011. jan. 29. 17:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

próbáld meg úgy, hogy egy kis fokhagymás tejben áztasd a májszeleteket.parírtörlővel itasd le róla a fölösleget panírozás előtt. forró legyen a zsiradék, és hamar meg kell fordítani.

persze azonnal kell tálalni és az asztalnál sózni.

2011. jan. 29. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
Áztasd be tejbe 1-2 órára, és ne nagy lángon süsd, de fedő alatt. Rántod, vagy sütöd? Ha sütöd, úgy előtte forgasd meg lisztben is.
2011. jan. 29. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 A kérdező kommentje:

köszi szépen!

rántani fogom. A fokhagymát sajnos utálom, így sima tejbe fogom áztatni. A panírozásánál van valami, amivel tudom puhítani, vagy az mehet a szokásos módon?

2011. jan. 29. 17:38
 4/24 anonim ***** válasza:
Én is úgy tanultam, hogy a májat csak a tányérban szabad sózni. Másrészt minél tovább sütöd-főzöd, annál keményebb lesz, tehát ha: sütöm, villával belszúrok, és ha már nem jön belőle a véres lé, szedem ki. Ha főzöm, egy vastagabb szeletet, csíkot vágok ketté, ha az már jó, lehúzom. Én biztos vagyok abban, hogy attól is függ, milyen öreg volt a disznó, vagy a marha amikor levágták.
2011. jan. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:

na most ketten majdnem kétfélét írtunk:)) én pont azt tapasztaltam, hogy a lassú tűznél keményedett meg.

de a tejes dologban egyezünk:))

kedves kérdező, egy próbát megér, igy is úgy is , aztaá meglátod.

amúgy én inkább a csirkemájat rántom ki, a tejes cucc nélkül is finom puha marad.

tipp az elcseszett májra: ledarálni, hozzá egy kis dinsztelt hagyma, 1-2 főtt tojás is darálva bors, majoranna,mustár, tejföl, a zsírjából egy kicsi és kész egy jó kis máspástétom.

a tejfölből csak annyit, hogy kenhető legyen.

üdv.

2011. jan. 29. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:

Én tejbe, vagy borsos tejbe áztatom pár órát, aztán nagyon picit megklopfolom, ha nagyon vastag, utána panírozom és megsütöm. Tényleg nem kell nagyon sokáig, csak amíg nem jön belőle véres lé. Csak mikor már kész van, akkor sózom, borsozom.

Ennek ellenére, ha nagyon öreg a máj, akkor még így is lehet, hogy kemény marad kicsit.

2011. jan. 29. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:

hát magát a panírt én úgy szoktam, hogy a felvert tojásokat egy kis tejföllel keverem ki, így nagyon finom

puha. a húsoknál is így csinálom.de jelzem, ez a prézlis

panírra vonatkozik.

2011. jan. 29. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 A kérdező kommentje:

ez a borsos tej jól hangzik, imádom a borsot. A pástétomos tipp meg szuper!

Az látszik a májon ha öreg állatból van?

2011. jan. 29. 17:50
 9/24 anonim ***** válasza:
sokkal sötétemm , mint egy ifjúé:))
2011. jan. 29. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
*sötétebb:))
2011. jan. 29. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!