Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csomósodik be mindig a...

Miért csomósodik be mindig a krém? Mit csinálhatnék, hogy szép sima legyen?

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 11:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha teflonban csinálod, akkor azért.

Ha nem, akkor passz. Próbáld egyenletesen kevergetni.

2011. febr. 10. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg habverővel kevergetni, ha főtt krémet készítesz.
2011. febr. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

kézi habverővel megoldható, mindig magadtól el, az edény falához szorítsd a csomókat, míg el nem tűnnek.

hidd el sikerülni fog:)

2011. febr. 10. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Túl sok folyadékot adsz hozzá egyszerre. A folyadékot (tej, víz stb.) mindig apránként adjuk bele, folyamatos keverés mellett.
2011. febr. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Először is: Milyen krémről beszélsz? Írd le a munkafolyamatodat, úgy könnyebb átlátni hol hibázol!
2011. febr. 10. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

az összes főzött krém csomósra sikeredik. Ami most eszembe jut,az : amikor fél azt hiszem fél liter tejben kell elkeverni 7 ek. lisztet. A lisztet simára szoktam keverni egy kevés tejben,apránként hozzá öntöm a többi tejet, össze keverem,majd főzni kezdem. Általában nagy lángon,és folyamatosan keverem. Amikor besűrűsödik,akkor már tiszta csomó az egész.


Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2011. febr. 10. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a robotgép habvarőjével szoktam keverni és közben hűteni.Ha langyosodik apránként adom hozzá a zsiradékot, persze kevergetve.
2011. febr. 10. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja és annyi kanál liszt amennyi a tej. Sztem sok a liszt.
2011. febr. 10. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
ne nagylángon főzd, hanem mérsékelten. a nagy hő kapja össze. alacsonyabb fokozaton is besűrűsödik, persze habverővel állandóan kevergetni kell
2011. febr. 10. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Sima fakanál nem jó? Nincs efféle habverőm. Van gépem,és van a verős (mint a rugó) habverőm.


A válaszokat nagyon szépen köszönöm, megpróbálom kis lángon legközelebb.


Szép napot Mindenkinek!!

2011. febr. 10. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!