Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell az oldalast...

Mennyi ideig kell az oldalast sütni? Hányas fokozaton?

Figyelt kérdés
köszi
2011. febr. 15. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Én igy szoktam: l kg oldalast felvágok l0 cm-es darabokra, besózom, és forró zsiron átsütöm, kérget sütök rá nagy lángon. Ekkor megszórom fokhagymával, és a tepsit lefóliázom. Kb 50-60 percig sütöm 170 fokon. Ekkor leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Zsir, nem olaj! Viz nem!
2011. febr. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy ahogy van a feldarabolt oldalast, beteszem a tepsibe, megszórom sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel és majoránnával.Rá reszelek jó sok fokhagymát (kb egy fél fejet) átforgatom hogy mindenhol bevonja a fűszer és a fokhagyma.Rákarikázok 1 vöröshagymát, rá kanalazok kb negyed kg zsírt öntök rá 1-1,4dl vizet.Alufóliával lefedem és 190-200 fokos sütőben bő 1 órát sütöm lefedve, majd leszedem a fóliát és még kb 30 perc alatt pirosra sütöm.
2011. febr. 15. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

én is úgy csinálom, ahogy az első kedves válaszoló, de csak akkor, ha annyit csinálok, hogy nem fér bele a nagy

magasfalú serpenyőmbe.

ha igen, akkor abba annyi zsír teszek, hogy félig érjen a húsoknak.

tehát ha jó forró a zsír, én is atforgatom, hogy kérget kapjon, aztán fedő alatt hagyom, hogy adja ki a saját levét.persze előzőleg be volt sózva. mire a saját levét elfővi, addigra meg is puhul általában. ha nem , akkor icipici víz.jó sok fokhagyma , párszem egészbors is kerül bele. egy-két szem borókabogyó csodás piros színt ad a husinak.ha a sütőben sütöm, akkor közepes lángon és úgy

40 perc múlva nézem meg.

serpenyőben folyamatosan tudom ellenőrizni, hogy puha-e.

2011. febr. 15. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!