Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Chilis babbal (konzerv)...

Chilis babbal (konzerv) tudtok jó recepteket?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 23:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1 marék kolbászt pirits meg rá 1 f. hagyma, 1 db lecsöpögtetett bab, 1 ek paripüré, 1 tk. erőspista


(ha vega vagy kolbász helyet apró kockára vágot krumplit olajon kezdj megsütni, a krumpli megisza az olajat és ettől szaftos lesz a kaja.

2011. márc. 24. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A csilis babnál nincs jobb a világon!

Forrón sok sajtal és tejföllel a tetején!

Győrben ettem így és hihetetlen finom volt.

2011. márc. 24. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Várj csak kicsit, kedves utolsó. Tehát alulról fölfelé (ha jól értem) Bab, sajt, tejföl (a tetején) ? Így? Nekem ez fura, de tetszik. Biztos finom. Nincs más a kajában?
2011. márc. 24. 01:26
 4/6 anonim ***** válasza:

én pörkölt alapon egy kis darálthúst szoktam föltenni, és, ha megpuhult bele a bab, egy kisdoboz paradicsompüré,ha van egy kis konzerv kukorica is mehet bele, bors, plusz még erőspaprika.

mi friss kenyérrel szeretjük.

2011. márc. 24. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
*ja, persze a préselt fokhagymát kihagytam. az bizony jó bele:))
2011. márc. 24. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 csak1csajszi ***** válasza:
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet (mert fémes íze van a levének) és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal. Tetejére lehet rá tenni sajtot,tejfölt, de én nem szoktam semmit :) Kenyérrel eszem csak.
2011. márc. 29. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!