Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túros batyut csinálok! Vagyis...

Túros batyut csinálok! Vagyis kelt tésztát. Hideg vagy elömelegitett sütöben süssem?

Figyelt kérdés
2011. máj. 6. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

én is kaphatok ??? :) kedvenc péksütim :D

viccet félretéve,szerintem előmelegítettbe

2011. máj. 6. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is. Buktát, kakaóscsigát én is szoktam, ugye annak ugyan az a tésztája. A meleget szereti a kelt tészta, elvileg sokan azt mondják legjobb ha langyos még a liszt is mikor begyúrod. Hát nem tudom, annyira nem szoktam laca-facázni vele, de mindig jó. Amikor elkezded töltögetni a túrókrémmel, gyújtsd be a sütőt. Mire becuccolod mindet, kellő meleg lesz szerintem. :)

Kérek én is egyet! :D

2011. máj. 6. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Előmelegítettben. Egyébként épp tegnap sütöttem én is batyukat, de nem túrósat, hanem pudingosat. 3,5 dl tejben 3 evőkanál cukorral megfőztem 1 csomag vaníliás pudingport, kihűtöttem, és túró helyett ezzel töltöttem a batyukat. Isteni lett, egyszer próbáljátok ki!
2011. máj. 6. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
egyre éhesebb vagyok ,ha így fojtatjátok kimegyek a boltba túrós táskáért :)
2011. máj. 6. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Előmelegített.

Egyébként bármit sütsz, az a legjobb, ha a sütő előmelegített.(A tészta készítése előtt kapcsold be, és mire odaérsz a tepsivel kb. már jó is lesz.)


Üdv!

2011. máj. 6. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
szia en nem vagyok valami nagy szakacs de amikor nagypapam testvere kelt tesztat sutott nem rakta be forro sutobe ha nem hidegbe ahogy melegedett meg azzal is kelt
2011. máj. 6. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazuk van azoknak , akik azt mondják, hogy hideg sütőbe kell rakni.

Így még van ideje kelni a tésztának, jól tud dolgozni benne az élesztő.

Túrós batyú esetében a legideálisabb, ha megformázgatás után berakod a HIDEG sütőbe, vársz kb 10 percet, majd bekapcsolod, hogy elérje a kb. 180°C-os maximum hőmérsékletet.

Így addig hagyod benn, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.


Üdv: Egy vendéglőt üzemeltető szakácsnő

2011. jún. 2. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!