Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az, hogy "főzhető csomagolá...

Mi az, hogy "főzhető csomagolásban"?

Figyelt kérdés

Most vettem tescos baromfivirslit, és az van ráírva hámozott, vákumcsomagolt, főzhető csomagolásban...

Akkor most így, felbontatlanul főzzem, és aztán bontsam csak ki a zacskót?


Bocs, ha hülye kérdés, de még ilyet nem láttam.


2011. máj. 10. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Elvileg igen! Megfőzheted csomagolásostól.


Nem vagyok az egészséges táplálkozás élharcosa sőt. De az ilyenek azért kiverik nálam a biztosítékot. A forró (közel 100 fokos) vízbe egy műanyag valamit beledobni és főzni.... Én nem tudom elképzelni, hogy ez aztán a gasztronómia netovábbja lenne.


Ha engem kérdezel bontsd ki!

2011. máj. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is bontsd ki, de ha mégis csomiban főzöd, akkor mosd meg előtte csomagolásostól.
2011. máj. 10. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

"mosd meg előtte csomagolásostól"


Ennek mi értelme? A csomagolás célja az, hogy elzárja a benne lévő dolgok a külvilágtól, az amit letudnál mosni róla, az a 2 perces főzés során sem megy keresztül a műanyag csomagoláson. Akkor inkább kibontás után öblítsd le vízzel. Akár főzés előtt, akár utána.

2011. máj. 10. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Én vagyok a csomagolásos mosós, én a konzerveket is elmosom kinyitás előtt, nekem pukkant már ki ilyen virslis csomag főzés közben, akkor meg belemehet minden kosz, ezért szoktam.
2011. máj. 10. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok!


Kereskedelmit végeztem. Élelmiszer áruismereten nem győzték belénk sulykolni, hogy a hazavitt élelmiszereket meg kell mosni és csak utána lehet felbontani. A konzervet amikor bontod ki, a konzervnyitó segítségével az összes csomagoláson lévő koszt beleviszed az ételbe. A műanyagon meg előszeretettel tapadnak meg a mérgek.

Egy másik példa: az már az emberek zömének természetes, hogy az apró gyümölcsöket alaposan megmossa. De például a dinnyét már nem annyira. Pedig attól, hogy a héját nem eszed meg, amikor vágod fel a késsel beleviszed az összes koszt és szemetet.


Mindezektől függetlenül mint írtam nem vagyok az egészséges étkezés és fertőtlenítsünk ám mindent híve. De nem mond hülyeséget az előttem válaszoló. Így kellene tenni.

2011. máj. 10. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor én magamból indultam ki a felvágást illetően, én egy pici ponton kilyukasztom, majd onnan felhasítom az ilyen dolgokat. A egyébként koszt úgyis lefőzi róla a víz, kibontani meg csak nem benne bontod ki. Kibontás után meg úgyis jön a leöblítés, szóval ami rákerülhet a bontás során, az úgyis le lesz öblítve, legalább van 1 kis vízspórolás :)
2011. máj. 10. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát én még soha életemben nem mostam meg konzervet kibontás előtt.

Kérdezőnek meg szerintem bontsd ki a csomagolásból.Egyébként valószinüleg mindegy,én nem tudom,hogy forralás közben milyen káros anyag távozna a csomagolásból,de tekintve hogy tescos virsliről beszélünk,annak már teljesen mindegy:D

2011. máj. 10. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem éljetek burokban és akkor nem lesz semmi baj. ugyan már .. kisgyerekkoromban mindent megettünk mégsem lett semmi bajunk. pedig nem vagyok idős 20
2011. máj. 18. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!