Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS, krumplis pogácsába...

SOS, krumplis pogácsába élesztő helyett sütőpor?

Figyelt kérdés
Minden elöl van a pogácsához, és most vettem észre, hogy nincs itthon élesztő, ááá! Sütőpor persze van hét zacskó is... Megpróbáljam sütőporral? Milyen lesz úgy? Segítség!
2011. máj. 22. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Akkor keresd az élesztő nélküli recepteket,egyébként jó bele a zacskós,én már nem is használok mást,szerintem egészségtelen a sima élesztő.
2011. máj. 22. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem szárazabb lesz, és talán alacsonyabb valamennyivel, mintha élesztővel csinálnád.

De ha nincs más, és rákészültél, próba-, szerencse...

Biztos nem lesz ehetetlen.

Ha van otthon szódabikarbónád, az egy kicsit jobban felemeli, kérdés, hogy megy a krumplihoz...

A lényeg, én megcsinálnám

Sok sikert..

2011. máj. 22. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
én már csináltam krumplis pogácsát sütőporral...kemény lett és lapos maradt, "ehető" kategóriába esett...
2011. máj. 22. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

A friss élesztő egészségesebb a szárítottnál! A szárított tartósító anyagot is tartalmaz, a friss pedig természetes anyag.

Keress olyan receptet,amihez sütőpor kell.

2011. máj. 22. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Gondolom már nem SOS, de talán ha van otthon még szalakáli is jó lehetett volna.
2011. máj. 22. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

ma 21:12

Miért gondolod, h egészségtelen az élesztő?

[link]

Kérdező

Megpróbáltad sütőporral? Kíváncsi vagyok mi lett, de én nem hiszem, h neki álltam volna.

2011. máj. 22. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Pogácsát sütőporból? Cukrászként mondom, neki ne állj. Kidobod az alapanyagokat az ablakon...

A pogácsa csak élesztőből készülhet.

De ha megcsináltad, írd már le, kíváncsi vagyok milyen lett, ilyet még nem hallottam :D

2011. máj. 23. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Jelentem, két adag készült, az egyik borzasztóan rossz lett, a másik csak simán nem jó.

Az első adag olajban sült. Ezt soha senki ne próbálja meg, nagyon rossz lett, a sütőportól szivacsos lett a tészta, és úgy megszívta magát, hogy folyt belőle az olaj.

A második adag sütőben készült, ez nem lett annyira nagyon rossz, de akkor már nagyon éhesek voltunk és valószínűleg az üres lisztet is megettük volna kiskanállal.

Nem kellett volna bele semmi sütőpor. De legalább ezt is megtanultam tapasztalati úton. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és soha ne süssetek sütőporos pogácsát olajban.

Én a magam részéről vettem fél évre való zacskós élesztőt a biztonság kedvéért.

2011. máj. 26. 16:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!