Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pulykanyakból...

Hogyan kell pulykanyakból finom húslevest csinálni? Most csinálnék először. Meg úgy egyáltalán levest is.

Figyelt kérdés
2009. márc. 20. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Pulykanyak leves

Hozzávalók 4 személyre:

6 db pulykanyak

3 szál sárgarépa

3 szál gyökér

1 kis fej zeller

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt bors, őrölt kömény, só és petrezselyem zöldje ízlés szerint

Elkészítés: A fazékban lévő vízbe tesszük a pulykanyakakat, majd megsózzuk. Lassú tűzön főzzük, mert habos lesz a leves teteje; ezt mindig le kell szedni róla. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a leveszöldségeket, az egész vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Ha a zöldségfélék is megpuhultak, és már nincs hab a leves tetején, akkor levehetjük a tűzről.

Ízlés szerint levestésztát is lehet készíteni hozzá.


[link]

2009. márc. 20. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon finom leves van belőle.

Felrakod vízben főni a pulykanyakakat. Ha felforr, leszeded a habot róla, és beleteszed a fűszereket (só, bors, köménymag, szokásos.)Beleteszed a zöldségeket is: sárgarépa, zöldség, paprika, esetleg 1 paradicsom, petrezselyemzöld. Én teszek bele egész hagymát is, amibe szúrok pár szem szegfűszeget is, ez nagyon jó ízt ad neki. Mikor puha lesz a husi, kiszedheted a fazékból, illetve a zöldséget is. Egy másik edénybe szűrsz le levet, és abban megfőzöd a tésztát. Vagy külön vízben is megfőzheted a tésztát, és a húslében szoktam. Leszűröd a többi levet is, és tálalod. Imádom a főtt pulykahusit, majonézes tormával, finom puha kenyérrel... Hmmmmmmm, meg is éheztem!

Jó munkát, és jó étvágyat!

2009. márc. 20. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, vasárnap akkor összehozom. :)
2009. márc. 20. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! A húsleves nagyon finom pulykanyakból is, mi is gyakran főzünk belőle. A jó húsleves egyik titka, hogy mindig hideg vízben kell feltenni főni, mert a cél az, hogy ne záruljanak be a hús rostjai a hirtelen hő hatásra és a sok ízanyag ki tudjon belőle főni. Ezért is kell lassan, kis lángon, lehetőleg gyöngyözve főzni. A másik, hogy az igazán jó levest az idősebb állatok húsából lehet főzni, azoknak erősebb, aromásabb az íze, igaz jóval tovább is főnek. Ha lehaboztad (kb. 2-3 alkalommal kell leszedni a habját), jöhetnek bele a zöldségek és a fűszerek izlés szerint. A sóval óvatosan, mert ahogy fő a leves és párolog belőle a víz, úgy nő a só koncentrációja. Kóstolgass és inkább utólag adj hozzá még egy kicsit, minthogy először kerüljön bele sok.
2009. márc. 21. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vagyok az a válaszoló, aki megéheztem válaszadás közben.

Mit ad isten, szombaton vendégségben pulykanyakból főtt húslevest ettem...:-)

Neked kedves Kérdező, hogyan sikerült?

2009. márc. 23. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!