Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem sült át a piskótám,...

Nem sült át a piskótám, kifogyott a gázom. Így is megehető? Mit csináljak vele? Mondjam hogy az almától és a meggytől ázott át? MI bajunk lehet belőle?

Figyelt kérdés
2011. jún. 11. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
bajotok nem lehet belole ,csak az allaga lesz mas mint a normal piskotanak .szerintem ha nem kellet sok a tesztanak ahoz hogy at suljon akkor semmi baja nem lehet.de ha folyos maradt akkor szerintem hagyd.
2011. jún. 11. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
felvágod és 2-3 percre bevágod a mikróba
2011. jún. 11. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Szalmonellát kaphattok, ha a tojásban volt és nem sült át. De erre kicsi az esély.

Nincs a mikróban grilled? Azzal még gyorsan meg tudod sütni.

2011. jún. 11. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Mikró? Na kipróbálom...
2011. jún. 11. 21:03
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Megkóstoltam a muffin tésztát nyersen, amiben szintén volt tojás (vélhetően a tiédben is volt), semmi bajom nem lett tőle. Az íze nyersen nem a legjobb, de ha 3/4 részben átsült, szerintem megehető. :-) Esetleg sok pudinggal vagy lekvárral elvehető a 'nyers' íz.
2011. jún. 11. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Szalmonella-veszély.
2011. jún. 11. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem olyan vészes, mikró nem segített, mert már sokat hült, csak melegítette, finom lett.
2011. jún. 11. 21:13
 8/11 anonim válasza:
51%
Én mindig szoktam enni a nyert tésztákból és még soha semmi bajom nem lett tőle. Szerintem a szalmonella azért elég ritka. És tudomásom szerint CSAK a teljesen nyers tojás veszélyes, a félig átsült piskóta tehát már egyáltalán nem. Megehető igy is (nálunk el szokott fogyni :)) vagy próbáld meg tovább sütni valahol nem tudom hol éltek én átvinném anyuhoz vagy anyóshoz vagy egy barátnőhöz, szomszédhoz bárkihez ha ugy van és megsütném rendesen bár van az a rossz tulajdonsága hogy félig sülten összeesik és utána akárhogyan sütöd abból normális piskóta már nem lesz. Mindegy, ugy is ehető azért.
2011. jún. 12. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A legnagyobb felelőtlenség valakit azzal megnyugtatni, hogy "nekem még semmi bajom nem lett tőle". Mert ez biztosíték valamire is?


Főleg abban az esetben, ha valaki üzletben, nagyáruházakban szerzi be a tojást, nagyon kell vigyázni. A JÓL átsütött (megfőzött) étel a biztonságos.

2011. jún. 12. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát azért ilyen esetben inkább ne verj át senkit, hanem mondd meg, hogy ilyen és ilyen okból kicsit nyersebb mint kéne. Amúgy ha az ember épp olyan, jól megfosat, aztán meg magyarázkodhatsz. Ha elmondod, akkor eldöntheti mindenki maga, hogy akar-e enni belőle, vagy sem.

Na meg a szalmonella is elég jó veszély nyáron.

2011. jún. 12. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!