Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a kozáksapka...

Hogyan készül a kozáksapka nevű süti?

Figyelt kérdés
2008. febr. 22. 09:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hólabda ( Kozák sapka)



8 tojás sárgáját, 40 dkg cukrot 8 evőkanál forró vízzel jól kikeverünk, majd 25 dkg réteslisztet, 2 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport adunk hozzá. Ezt jól összedolgozzuk a 8 tojás kemény habjával és kisütjük. Ha kihűlt, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a 2 réteg tésztát krémmel összeragasztjuk.

Krém: 0,5 l tejet 5 evőkanál rétesliszttel sűrű péppé főzünk. Ha kihűlt, 25 dkg vajjal, 25 dkg porcukorral és 1 vaniliás cukorral jól kikeverjük. Egy kis rumot is tehetünk bele. A két réteg tésztát összeragasztjuk és az oldalakra is felkenjük a krémet, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokoládé krémet kenünk kb. 10 dkg étcsokoládéból.

(Az étcsokis "kalap" elhagyható, a tetejére is szórhatunk kókuszreszeléket, ettől függ, hogy Hólabdát vagy Kozáksapkát készítünk-e.)


Jó étvágyat hozzá!

2008. febr. 22. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
100%
Itt fényképet is találsz az elkészítéséről: [link]
2008. márc. 4. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!