Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a grízes tészta?

Hogy készül a grízes tészta?

Figyelt kérdés
2011. okt. 27. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A grizt oljon világosra piritod (me égjen meg), kevés vizzel felöntöd és kevergetve kis lángon megpuhitod. Ha kell, pici vizet lehet még hozzá tenni, de a végére el kell párologtatni.

A tésztát közben kifözöd, leszüröd és összekevered a grizzel. Utána lekvárral vagy amivel szeretitek, izesited.

2011. okt. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
oljon = olajon
2011. okt. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én jó barnára szoktam pirítani a grízt és elég sok só is kell bele, különben a tészta íztelen lesz.
2011. okt. 27. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a tészta vizébe rakni a sót és akkor nem lesz annyira ízetlen.
2011. okt. 27. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
97%

Ahogy Évajuli csinálja, én is úgy.

Amikor összekeverem a tésztát és a zsemlemorzsát, egy kicsit megpörgetem sóval.

Aki akarja a tányérjában megszórja cukorral + lekvárral, és édesen eszi.

2011. okt. 27. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi
2011. okt. 31. 06:46
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Pirítani csak pirosra lehet. Barnára viszont barnítani kell. Remélem, jól értelmeztem.
2014. okt. 4. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Zsemlemorzsával a grízes tésztát? A grízes tésztát grízzel kell készíteni. Ha zsemlemorzsát keversz a tésztához, az bizony kíméletlenül zsemlemorzsás tészta lesz.
2014. okt. 4. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Én nem főzöm meg a grízt, csak barnára pirítom, majd jó sós vízben megfőzöm a tésztát, leszűröm, forró vízzel picit leöblítem és beleöntöm a pirított grízbe. Jól összekeverem, összrázogatom és letakarva hagyom 5-10 percig. A gríz a forró gőzben megpuhul, tökéletes lesz. Úgy csinálom, ahogyan édesanyám, ő meg úgy, ahogyan az ő anyukája és így tovább.
2015. aug. 2. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!