Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem olyan ételeket,...

Írnátok nekem olyan ételeket, ami csülökből készül?

Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 14:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
csülök pékné módra
2009. márc. 23. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

Erdélyi hagymás csülök recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

1 nagy kicsontozott csülök,

3 nagy fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

só, törött bors ízlés szerint,

olaj a hagyma sütéséhez.


Elkészítés:

A csülköt megtisztítom, megmosom, leszárítom és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a sülés közben képzõdõ leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire teszem és az elõmelegített forró sütõben jó egy órán keresztül erõs lángon párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bõrét úgy vágom fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül, majd egy lapos tûzálló tálra teszem bõrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár percig még a sütõben pirítom.

2009. márc. 23. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Mecseki boros csülök



HOZZÁVALÓK: Sertés hátsó csülök (nyers), bacon szalonna, füstölt házi sonka, hagyma, fokhagyma, füstölt kolbász, őrölt fekete bors, gomba, zöldpaprika, paradicsom, tejföl, édes fehérbor, só, vegeta, burgonya, babérlevél, fűszersó.

A csülköt kicsontozzuk, kiterítjük, majd a következő alapanyagokkal terítjük be: Vékony szeletekre vágott házi sonka, hagymakarika, fokhagyma, bacon szalonna, kolbászcsíkok, fűszersó, kevés őrölt bors. Ha ezzel készen vagyunk, a csülköket összetekerjük eredeti formájába és húshálóba helyezzük. Egy pároló edénybe tesszük, ügyelve arra, hogy a csülök ne érjen bele a babérleveles, hagymás, fokhagymás lébe. Gondosan lefedjük, majd közel három órára — lassú lángra — feltesszük párolódni. Ezután elkészítjük a sütéshez szükséges ragut, a következőképpen: az összevágott gombát egy kevés lepirított szalonnára és hagymára rakjuk és lassú tűzön elkezdjük lesütni. Ha már a gomba egy kicsit “összeesett”, hozzáadjuk az összevágott zöldpaprikát és paradicsomot és tovább pároljuk egybe az egészet. Fűszerezzük egy kevés vegetával, borssal, fokhagymával. Mielőtt a zöldségek teljesen megpárolódnának, felöntjük egy —1/3 édes fehérbor 2/3 tejföl arányú —szósszal. Addig főzzük, míg egy közép-sűrű raguvá nem áll össze. A megpuhult csülköket kibontjuk a hálóból, felszeleteljük kb. 2 cm vastag szeletekre és egy tepsibe helyezzük. Mellé teszünk félig főtt burgonyakarikákat és ráöntjük a tejfölös ragut. Forró sütőben készre pirítjuk.

2009. márc. 23. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
82%

Sörben sült csülök recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

1 kicsontozott bõrös csülök,

1 nagy fej vöröshagyma,

0,5 liter világos sör

2 evõkanál olaj,

1 evõkanál liszt,

1 evõkanál borecet,

2 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál õrölt bors,

1 babérlevél, csipet cukor,

késhegynyi õrölt szerecsendió,

késhegynyi õrölt szegfûbors,

ugyanennyi gyömbér, só.


Elkészítés:

A megmosott, letörölgetett csülköt bõrével együtt kis kockákra vágom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, majd a húst rádobom és erõs lángon egy-két percig pirítom, közben folytonosan kevergetem. Lehintem a liszttel, azzal is pirítom néhány percig, majd rászórom az összes fûszert és ráöntöm a sört meg az ecetet. Felforralom, ezután az egészet átöntöm egy tûzálló tálba és az elõmelegített forró sütõbe téve, legalább egy órán keresztül párolom. Zsemlegombóc vagy spagetti a hozzáillõ köret.

2009. márc. 23. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Sült csülök



Sült csülökEgyszerű, mégis nagyszerű étel a házias ízek kedvelői, és az elkerülhetetlen kalóriák bevállalói számára a sült csülök. Bár a kemencében sült csülök az igazi, készítésére otthon ritkán nyílik lehetőség, marad a sütő. Íme tehát egy egyszerű recept, ahol a munka legjelentősebb részét a sütő végzi, csak ki kell várnunk az ízletes végeredményt, és ahol a csülök a lényeg..



Hozzávalók:


* 1 sertéscsülök (kb. 1,5 kg)

* 1 fej hagyma

* 3-4 gerezd fokhagyma

* só, bors, kevés majoránna, egész köménymag


Elkészítés:


1. A csülköt alaposan megmossuk, letisztítjuk, papír kéztörlővel letöröljük és fűszerezzük.

2. Az így előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, köré tesszük a kettévágott hagymát és a fokhagymákat. Aláöntünk kb. 1 dl vizet.

3. Lefedve 200 fokos sütőben 1,5 órát sütjük. Ha a hús a csontról levált, fedő nélkül ízlés szerint megpirítjuk.


Tippek:


* A csülök bőrének megkenéséhez különböző módszerek léteznek, pl. sör, szalonna, sörbe áztatott szalonna, stb. Ezeket nyugodtan alkalmazhatjuk ízlés szerint, de el is hagyható. A lényeg, hogy olyanná pirítsuk, ahogyan azt fogyasztani szeretnénk. A túlpirított bőrt nem mindenki tudja megrágni és élvezni! A pirításhoz a sütőt nagyobb hőfokra is állíthatjuk. Ha sokáig pirítunk, érdemes közben saját levével locsolgatni a csülköt, hogy ne száradjon ki.

* Válasszunk minél húsosabb csülköt, így kiadósabb lesz. A hús minősége perdöntő ennél az ételnél! A sütésre igaz a szokásos szabály, legalább annyi órát süssük, ahány kilós a csülök.

* Tálalhatjuk a sült csülköt sült krumplival, házi savanyúsággal vagy párolt káposztával, de egy-egy szelet akár főzelékek feltéte is lehet. Frissen és melegen, de akár hidegen is fogyasztható.

2009. márc. 23. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

Csülök pékné módra recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

(4 személyre):

4 db 30-40 dkg-os csülök

1 kg burgonya

15-20 dkg apró hagyma

1/2 dl olaj

petrezselyem


Elkészítés:

A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket - bő ujjnyi távolságokra - hálósan vagdald be. A csülköket sózd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra. Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve párold. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba. Tedd mellé a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, sózd és előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süsd. Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök meg nem pirul. (Ha nincs eléggé apró hagymád, akkor a nagyobbakat negyedelve vagy nyolcba vágva, esetleg vastagabban felkarikázva tedd a tepsibe.) Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

2009. márc. 23. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

"lecsós csülök":

füstölt csülök

paradicsom

paprika

hagyma

tejföl


Megfőzöm a füstölt csülköt, hogy leváljon a csontjáról, majd felszelem, ahogy adja magát. Felkarikázom a hagymát, paradicsomot paprikát. Egy tepszit vagy tűzálló tálat kikenek vagy vajjal vagy olajjal vékonyan, leteríten a csülökdarabokat, ráterítem a zöldségeket, majd meglocsolom tejföllel, lefedem, és beteszem sütőbe. Szépen megpárolódnak a zöldségek, leveszem róla a fóliát és picit visszateszem pirulni. Nagyon fincsi sültkrumplival.:)

2009. márc. 23. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
46%
itt se volt 1 hasznos válasz sem :(
2009. márc. 24. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Azon gondolkozom, miért lettünk lepontozvan, mikor a kérdésre válaszoltunk...
2009. márc. 24. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
42%

csülök pörkölt!

kis kockákra aprítom a kicsontozott csülköt,és hagyományosan felteszem pörköltnek.ha megfőtt ,a kockára vágott krumplit bele főzöm,így ízletesebb,mintha külön főzöm hozzá a krumplit.

HA IDŐ ENGEDI FŐZDD BOGRÁCSBAN,ÚGY ISTENIEN FINOM!!!!!!

2009. márc. 24. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!