Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak hogy puha...

Mit csináljak hogy puha legyen a krumpli?

Figyelt kérdés

[link]


Ezt készítettem ma, életemben másodszor. De mindkétszer kicsit kemény maradt a krumpli, pedig mindent úgy csináltam ahogy írják, a krumplit pedig még kisebb darabokra is vágtam mint múltkor. Vágjam inkább vékony karikákra a krumplit, úgy jobban puhul?


-Kezdő férfi szakács-


2011. júl. 10. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Lehet hogy meg fognak cáfolni azok akik valóban tudnak főzni, de a hangsúly azon van, hogy mindent úgy csináltál ahogy írták...


A főzés ettől egy kicsit bonyolultabb. Legközelebb ha csinálod, addig főzd/süsd az ételt, amíg jó nem lesz!

Ha keménynek érzed a krumplit, hagyd még egy kicsit a sütőben.


Vagy esetleg takrad le alufóliával (nem olvastam el a receptet, ha ezt ott is írják, akkor bocs).


Egy sorstársad.

2011. júl. 10. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
97%

Szeld legközelebb karikára, de ne nagyon vékonyra.

Egyébként az újkrumpli (most ez van) valamivel lassabban puhul akár főzöd, akár sütöd, mint az öreg. Majd amit ősszel szednek fel, az már kb. egyidőben fog megsülni a csirkéddel, akkor már szelheted hasábra is.

2011. júl. 10. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, karikán talán jobb volna. Vagy a húst nagyobb darabokra vágni, hogy egyszerre süljenek, mivel a csirkemell viszonylag hamar elkészül. Esetleg előfőzheted a krumplit, de csak félig, és utána adod hozzá.
2011. júl. 10. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alufóliával takard le 20percig,majd vedd le róla és 25 perc alufólia nélkül.A húsos ételeket általában a sütés elején le kell takarni.
2011. júl. 10. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Előző vagyok szerintem teljesen mindegy milyen formára vágod a krumplit.
2011. júl. 10. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Le volt takarva alufóliával végig, elég sok levet is engedett, tehát meg kellett volna hogy párolódjon. Azért nem hagytam tovább a sütőben, mert a csirkemell már nagyon puha, omlós volt. Lehet hogy akkor az újkrumpli miatt van, nem tudtam hogy ennek több idő kell.
2011. júl. 10. 17:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha letakarod alufóliával, akkor biztosan nem marad kemény a krumplid. Kb. félidőig igy süsd, és elég a végén kicsit megpiritani az egészet.
2011. júl. 10. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!