Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a gyümölcslevest?

Ki hogy készíti a gyümölcslevest?

Figyelt kérdés

Valahol azt írják, hogy vízzel kell felforralni a gyümölcsöt, aztán sok tejet bele, de valahol csak vizet írnak. Néha írnak lisztet is, de a legtöbb helyen nem.

Akkor mi legyen? :)

Ha tejszínt (is) teszek bele, akkor lehet a tejjel, vagy hogy? :)


2011. júl. 10. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Kevés vízzel ,fahéjjal,cukorral felteszed főzni,majd tejjel jól felöntöd tehetsz hozzá kevés tejszint is finomabb lesz tőle a végén pedig én puncs v. eper pudinggal szoktam besűríteni.
2011. júl. 10. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is vízzel és fűszerekkel rakom fel főni. Aztán egy kis lisztes tejszínnel habarom (nem is kevés tejszínnel :)). Nem fogyós, de isteni!

Ha nem fontos számodra, hogy kicsit "sűrűbb" legyen, akkor elég a tejszín, az megadja a "testét" (akkor inkább sima levesszerűen híg lesz, de az íze ettől még ugyanolyan finom).


ÚÚÚÚ, most nagyon szívesen megennék egy jó hűvös gyümilevest...:)

Ha pedig kalóriaszegényen szeretnéd elkészíteni, akkor vízben megfőzöd, tejjel felengeded (liszt, puding, tejszín nélkül).

2011. júl. 10. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Felteszek vizet forrni,pici sóval. Ha felforrt fele mennyiségű tejet öntök bele,és azzal is felfőzöm. Teszek bele fahéjat,szegfűszeget és vaníliás cukrot. Ha forr pudingporral(eper,puncs)sűrítem,amit előtte tejjel elkevertem. Ha megint felforrt beleteszem a gyümölcsöket,egy citromot kettévágva,és a levét belenyomom. Ha megfőttek a gyümölcsök(legtöbbet meggyel csinálom) elzárom,és utólag teszek bele cukrot.
2011. júl. 10. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Pl. az almalevest a következők szerint készítem: az almák héját lehámozom (lehetőleg jonatán legyen), magházukat kiszedem, és kockára vágom.

Közben egy kis olajat melegítek, amire rádobom az almát. Kicsit megforgatom, ráteszek kristálycukrot, és egy csipet sót, őrölt fahéjat, egy-két szegfűszeget, ezzel is alaposan átforgatom, kis levet ereszt, ráteszem a fedőt, és gyakran kevergetve kb 10 percig párolom. Kb 5 perc múlva hozzáöntök egy kevés vizet, puhulásig párolom, majd tejszínt (vagy kis tejet) öntök rá, amivel még átforralom. Ha túl hígnak találod, egy kis tejfölt vagy tejet kikeverhetsz kis liszttel, vagy kevés vaníliás puding porral, és ezzel lehet süríteni a levest. Nagyon finom. Én nem is szoktam liszttel süríteni.

2011. júl. 10. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az almaleveshez kiegészítés: a cukorral együtt citromhéjat is teszek bele, és egy kis citromlevet is. A héját a végén kiszedem.
2011. júl. 10. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A meggylevest úgy szoktam készíteni, hoyg a kimagozott meggyet kevés forró olajon megforgatom, teszek rá kristálycukrot, vaníliás cukrot és csipetnyi sót. Így is átforgatom a forró olajon.

Párolom fedó alatt, gyakran kevergetem, esetleg kevés vizet adok hozzá, és a végén felöntöm tejszínnel, vagy tejjel, majd alaposan átforralom. Ha tejet öntesz bele, akkor be is lehet habarni, de ha tejszínnel süríted, akkor nem szükséges a habarás.

2011. júl. 10. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi Mindenkinek! :))

Nagyon finom lett :P Kicsit nagyon érződik benne a vanília, de ha kihűlt, megy bele a tejszín és talán nem érződik majd (annyira)!

Köszi!

2011. júl. 10. 21:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!