Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazán finom csokitorta...

Igazán finom csokitorta recepteket írnátok nekem?

Figyelt kérdés

5 éves kisfiúnak készülne,szülnapjára.

Köszi!:)


2009. ápr. 1. 10:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű, de nagyon finom:

6 tojás, 6 kanál cukor, 3 kanál (rétes)liszt 3 púpos kanál holland kakaópor

Ezekből piskótatésztát készítünk, melybe beleforgatunk egy kis marék durvára vágott lisztezett csokoládét.


Egy csokis pudingport + 1 púpos kanál holland kakaóport 3 kanál cukorral és az 5 helyett csak 2,5 dl tejjel elkészítünk, és vaníliával ízesítjük.

Ha kb 50 fokra hűlt, elkeverünk benne egy margarint - vagy inkább 20 dkg vajat.

Nem kell a vajat habosra kavarni, sötétbarna legyen!

Ebbe beleforgatunk egy lecsepegtetett kimagozott megybefőttet. Helyette durvára vágott diót, vagy apróra vágott aszalt barackot is használhatsz. Vagy ami tetszik, akár csak csokidarabokat.

Ez lesz a krém, akár egy sorban is elég.


A tetejét bekenheted a maradék krémmel, vagy vékonyan áthúzod lekvárral, és bevonod csokival, vagy krém+csokiforgács.


Díszítheted fehér cukros vajkrémmel írva, vagy csokipralinéval, mint a fekete ferrero rosé, nem tudom mia neve. Vagy színes tojáscukorral, pilecukorral, marcipánfigurával.

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. ápr. 1. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. ápr. 1. 13:12
 3/6 anonim válasza:
69%

vagy írd b googleba tejszínes csokitorta s ott talán elsőnek dobaj ki a tutireceptekben.

isteni...nyami:)

2009. ápr. 1. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

Csokis Piskóta:

7 tojás

120 g cukor

140 g liszt

40 g kakaópor


Krém:

35 g pudingpor

400 g cukor

100 g liszt

0,5 l víz

500 g margarin

kakaópor

tortabevonó

édesmorzsa


Elkészítés:

Piskóta:

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassu keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok).

Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk.

Közben elkészíthetjük a krémet:

kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.


Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk. Feldíszítjük...

Kész a tökéletes szülinapi torta.


Tanácsok:

Megjegyezném, hogy én nagyon nem szeretem a vajas süteményeket. A szakmám cukrász, és ezt a receptet bátran merem ajánlani azoknak akik nem kedvelik az émelyitő süteményeket. Mivel ez főzött krém nagyon finom és könnyü.


Elkészítési idő: 60 perc

2009. ápr. 1. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók


A tésztához: 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, kb. 1 dl tej.


A krémhez:


1 csomag csokipudingpor, 3 dl. tej, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 6 dkg. vaj. (fél vajnál kicsivel több).


A mázhoz:


3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej, 4 dkg. vaj ( a tízdekás vaj másik, kisebb fele).


Elkészítés:


A tészta


Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.


A töltelék:


A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül, és hűtőbe tesszük.


A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.


A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.


A tetejét a következő mázzal kenjük be:


4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.


Ez egy nagyon egyszerű és finom csokitorta recept. Akkor igazán csodás, ha tálaláskor a szeletekre egy jó adag tejszínhabot is teszünk.

2009. ápr. 1. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,aranyisak vagytok!
2009. ápr. 1. 20:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!