Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassói, annyi különbséggel,...

Brassói, annyi különbséggel, hogy pulykamell hús helyett marhahúsból?

Figyelt kérdés
Tudom, elég furán hangzik, de a minap pattant ki ez az ötlet a fejemből.Ti mit gondoltok róla?Kipróbálnátok?:D
2011. júl. 18. 21:57
1 2 3
 11/24 Offthewall ***** válasza:
Az eredeti brassói bizony marhahús és sertéslapocka keveréke, erre a nyakam teszem 1 kb. 50 éves receptkönyvből van(s megsúgom, Brassóhoz sincs semmi köze valami vendéglátós pályázatszerűségen találta ki 1 Kis-magyarországi srác))
2011. júl. 19. 01:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 doboszoli ***** válasza:
Az eredeti brassói, bizony sertésszűzből készül, néhány perc alatt megpirítva, fokhagymásan, pirított burgonyával.
2011. júl. 19. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
Tök jó. Kit érdekel, milyen húsból van, fő, hogy jó legyen! Nosza! :)
2011. júl. 19. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 Offthewall ***** válasza:
zoli, nekem is az a kedvenc, eredeti jellegű verzióm, de attól még így lett kitalálva, ahogy írtam, az 1 csóró-pozitív megoldás. De a lényeg, hogy nem csirkéből, és nem pulykából készítsétek, ha nem vagytok testépítők :D
2011. júl. 19. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:

Jómagam is lapockapárti vagyok. szépen letisztítom a zsíros részektől. azt egy kis zsíron kisütöm, így lesz egy kis saját zsírja is.hamar megvan, finom puha, ízletes hús.

Majd egyszer szűzpecsenyéből is kipróbálom:))

A marhát hagyom pörköltnek, mert annak meg kell adni azt

a főzési időt, ami jár neki.

a marhahús nem gyors kajának való.

üdv.

2011. júl. 19. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 doboszoli ***** válasza:

Természetesen a lapocka is nagyon alkalmas alapanyag. Több tíz évig ebből készítettem.

Aztán volt lehetőségem a szűzre.... és megvilágosodtam.

2011. júl. 19. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 A kérdező kommentje:
húú.köszönöm szépen:D most már nagyon éhes vagyok:'D
2011. júl. 19. 21:31
 18/24 anonim ***** válasza:
Off: kicsit belekérdezhetek? egyik kedvenc kajánk, de legutóbb alig bírtam megpirítani a húst, annyi levet engedett (friss hús volt), mi volt a gond szerintetek? Nem győztem leöntögetni róla a folyadékot, hogy piruljon már meg :D...
2011. júl. 20. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:

semmi gond a. a mai húsok ilyen vizesek.nem kell leönteni,saját "levében" kell megpuhítani, utána zsírjára sütni.

lassan a pörkölt is megfő saját levében, régen meg azonnal egy kis vizet kellett alá önteni, mert megégett volna.

2011. júl. 20. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:

offoló vagyok megint :)

de nem puhítani szerezném, hanem pirítani- nekünk ez adja meg a brassói ízét (meg a fokhagyma), utána már ereszthet felőlem levet, csak valahogy piruljon meg előtte :)

2011. júl. 20. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!