Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sárgabarack lekvárt mikor...

Teodora58 kérdése:

A sárgabarack lekvárt mikor kell elrakni? Milyen állaga legyen a baracknak?

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon puha legyen, teljesen érett (esetleg túlérett), s ha lehet édes. Az éretlen, kemény, savanyú nem jó.
2011. júl. 21. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Máris, ha még el nem késtél. Leérik /leérett/ a barack!
2011. júl. 21. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

sosem értettem azt a szöveget, hogy 'az éretlen nem jó'. mért ne lehetne jó? max kicsit több cukor kell bele. mi pl túlérettből nem szeretjük csinálni, mert az esetleges barnás darabok elszínezhetik a lekvárt és sokkal többet ki kell vagdosni, eldobni a gyümölcsökből. én konkrétan az evésre is ideális állagú barackot szeretem megfőzni.

kérdező, siess, mert már lement a sárgabarack szezonja, mi konkrétan majdnem 2 hete raktunk el vagy 10 üveggel, de ha szerencséd van, nagyobb piacokon még találhatsz egy-két helyen.

2011. júl. 21. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Én hétvégén szedtem le. Azokból szeretek csinálni, amiket a fáról szedek, de már érettek, ha megnyomom picit, a héja alatt puha, de nem az a löttyedt.

A nagyon puhák meg mennek a cefrébe. :)

2011. júl. 21. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Anya hétvégén rakta el lekvárnak a barackot, szerintem még idöben vagy (nálunk még a kertünkben sok barack van a fán, még nem is érettek meg teljesen), de azért siess! A mi barackjaink között volt érett és egy kicsit éretlen is, de az anya a végén azt mondta, hogy idén különösen jóra sikerült a lekvár. :) Szerintem te is rakhatod bele az összes barackot, persze a barnákat ne. :) Jó baracklekvár-készítést! 15/L A.
2011. júl. 21. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
15.11! Tényleg arany szabály, hogy csak kellően érett barackból szabad/na főzni lekvárt. Bármennyi cukrot is teszel bele /kár érte!/, az éretlenből soha nem lesz olyan finom lekvár, mint a nem teljesen érettből. A zamatát nem pótolja se cukor, se zselé se semmiféle kence-fice.
2011. júl. 21. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat ma raktam el 12 üveggel. még fogok rakni mert folyamatosan érik üdv mindenkinek!!
2011. júl. 22. 18:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!