Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a mákos...

Hogyan készítitek a mákos gubát? Félig vagy teljesen eláztatjátok a vaníliás cukros tejjel.

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy szeretem, ha tocsog! De én nem tudok csinálni, mert nem tudom, h kell a sodót, mert a puding nem jó, az megkeményedik, a receptekben meg mindig mindenféle tojásos meg nemtom milyen trutyival jönnek azt meg nem tudom megcsinálni, úh sajna csak ritkán eszem :(
2011. júl. 21. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Felvagdosom a kiflit ,felforralt cukros vaníliacukros tejjel leöntöm.A darált mákot összekeverem a cukorral és beleforgatom az áztatott kiflit.Ezt akár díósan is meg lehet csinálni!Én úgy szeretem ha nem tocsog de nem is száraz!Én ehhez nem szoktam sodót csinálni de itt egy recept amit nagyon egyszerű elkészíteni! : 9 deciliter tejet odateszünk a tűzhelyre melegedni,teszünk bele 4 evőkanál cukrot és egy tasak vaníliáscukrot,összekeverjük.Közben 3 tojás sárgáját 1 púpozott evőkanál liszttel összekeverünk és 3 evőkanál cukrot is belekeverünk,fel higítjuk 1 deciliter tejjel.A tűzhejről levesszük a tejet és a lisztes cukros tejes trutyit lassan beleengedjük folytonos kevergetés közben.Amikor ez megvan visszatesszük a tűzhejre és meg várjuk míg felforr,közben kevergetjük.Amint el kezd bugyogni még keverünk rajta kettőt hármat és kész!!!!!!! Ennyire egyszerű.Negyed óra alatt kész!Én kukorica lisztel szoktam csinálni mert nekem úgy sokkal jobban ízlik.Aranygaluskához szoktam egyébként fel használni,de a mákos gubához is éppen olyan jó lehet!
2011. júl. 21. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm, ez nem tűnik bonyolultnak, majd megpróbálom :)
2011. júl. 21. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen!Biztosan sikerül!
2011. júl. 21. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
36%

Már ne is haragudjatok, de mindenki "trutyit" tud csak főzni???

Az a mosléknak a szebbik kifejezése.

Már nem is ennék olyan valakinek a főztjéből, aki így nyilatkozik a kajáról.Undorító.


Félig áztatom csak el a felvágott kifliket, úgy forgatom meg a cukrozott mákban.Én szoktam a tetejére felvert tojásfehérjét simítani, és így be a sütőbe 15 percre.

2011. júl. 21. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó: az én étvágyamat aztán nem veszi el egy kis trutyi :D Kajálás közben felőlem hányásról is lehet beszélgetni, úh vhogy nem hat meg, főleg h a trutyi csupa jó dologból áll :D Szerintem kicsit túl érzékeny vagy.
2011. júl. 21. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem ezt nem érzékenységnek hívják, hanem intelligenciának.
2011. júl. 21. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
Jah, én kérek elnézést :D
2011. júl. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ kinek mi a trutyi?Én nem szoktam eláztatni de sütőbe aztán soha nem tenném!!!És abszolút semmi köze az intelligenciához,h. kinek mi a trutyi!!! Csupán ízlés kérdése! Nem kéne embereket ilyen módon besorolni,h.ki intelligens és ki nem!ez épp a Te hiányosságodról árulkodik!Tolerancia kisapám !Tudod mi az? Szerintem nem!!
2011. júl. 22. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Te meg fogalomzavarban szenvedsz!Mi köze a toleranciának a trutyihoz?Ja értem, tolerálni kellene ha valaki azt főz, nem ételt.Akkor te csak maradj a trutyinál, toleráld, egészségedre!(még jó, hogy nem vagyunk egyformák...)
2011. júl. 22. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!