Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bőrös sertés csülköt hogyan...

Bőrös sertés csülköt hogyan készítitek el?

Figyelt kérdés
2011. szept. 23. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Pl. jól besózom, és állni hagyom kb 2 napig. Majd mély lábasba teszem, ráöntök l dcl vizet, és lefóliázom. Sütőben kb 3 órán át párolom, majd ha puha, leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Van, hogy köré vágok hasáb krumplit, vagy paprikát paradicsomot is. Ha ki tudod húzni a 2 csontot, kész. Jó pörköltnek is.
2011. szept. 23. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Jól megkenem mustárral, fokhagymával ha lehet, sütés előtt pácolom 1 napig. Aztán mehet rá őrölt kömény, bors, pici só, majd sütés lassan.

Hagymás tört krumplival, vagy dödöllével tálalom :)

2011. szept. 23. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja. De sütéskor teszek rá fokhagymát,és mellé borókabogyót. Így sokkal jobb az íze. Ha megpuhult,akkor fólia nélkül zsírjára pirítom. A tesit is kizsírozom sütés előtt. Finom pecsenyezsír marad utána.
2011. szept. 23. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez milyen? Füstölt? Főtt? Vagy füstölt, főtt? Mert ettől függ, hogy mihez jó. Én régen sokszor csináltam csülköt pékné módra, ezt füstöltből csináltam, megfőztem, a vízbe tettem némi fokhagymát is. Amikor olyan puhára főtt, hogy levált a csontról magától, akkor egy tepsit teleraktam negyedekre vágott krumplival, hozzá pár fej (cikkekre vágott) vöröshagymát, öntöttem rá egy kicsit a csülök főzőlevéből, erre az egészre rátettem a csülköt, és megsütöttem.

Úúú, na ezt most nagyon megkívántam... Na mindegy :)

De ami nem füstölt, abból nagyon finom csülökpörköltet is lehet csinálni. Aztán én a székelykáposztában is nagyon szerettem a csülköt, vagy ott van még a csülkös bableves.

2011. szept. 23. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi vasárnap csülkös pacalt csinálunk bográcsban :)
2011. szept. 23. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Pékné módra én nyers füstöletlen csülökből szoktam,ugyanúgy, ahogy az egyik kedves válaszoló föstöltből írta. nekünk sok a füstölt csülök, de a nyers csülköt én is megfőzöm jó babérleveles, borsos, fokhagymás vízben.aztán amikor a kicsontozott csülök a krumpli és a hagyma társaságában sül, gyakran megkenem

mézes szalonnabőrkével:))

isteni finom így is, tálaláskor még teszek rá frissen préselt fokhagymát.

a másik kedvenc a csülökpörkölt, gombával dúsítva.

2011. szept. 23. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!