Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilvalekvárt hogyan? Aki...

Szilvalekvárt hogyan? Aki főzött ilyet, adna néhány tanácsot, mert teljesen kezdő vagyok.

Figyelt kérdés
2011. júl. 28. 19:36
1 2
 1/12 Cuccster válasza:
70%

Lehet a gázon,ledarálva kavargatva,

vagy sütőben, tepsibe félbevágva x időre berakni és kavargatás nélkül kész. a sütős verziónál ecetet kell aláönteni kicsit így nem ég le..

Amúgy meg a részletekért Google

2011. júl. 28. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Leggyorsabb módszer: megdarálod a szilvát,egy tepsibe vagy lábasba teszed. Beteszed a sütőbe alacsony fokra,és sütök egy éjszakát. Cukrot csak akkor tegyél bele,amikor már kezd sűrűsödni. Jó,ha a tepsibe öntesz egy kevés ecetet,akkor nem sül le.
2011. júl. 28. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
2011. júl. 28. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak, aki tanácsot adott a főzéshez. Én is rátudok keresni, de a tapasztalatok sokat jelentenek!


Nem értem, hogy aki nem segít, az miért van itt....

2011. júl. 29. 07:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Mi megmossuk a szilvát, ledaráljuk, egy bazi nagy üstbe tesszük. Elkezdjük főzni, mikor forr, cukrot adunk hozzá, meg befőzési zselatint - a pontos mennyiségeket nem tudom, de múltkor a 21 kg barackhoz 17 zselatint tettünk, cukrot sajna passz -, kicsit még összeforraljuk, és üvegekbe szedjük.


Kb. egy-másfél óra alatt kész. Cukrot szerintem lehet ízlésre is, meg attól függ, mennyire szeretitek édesen a szilvát.

2011. júl. 29. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 08:39


Köszönöm, hogy segítesz!

2011. júl. 29. 08:56
 7/12 anonim ***** válasza:

én a megmosott, kimagozott szilvát teszem fel főzni, botmixerrel pürésítem. beleöntök kb. 2/3ad mennyiségű cukrot (tehát 3 kg szilvához 2 kg cukrot). így nem kell bele más tartósító.

összefőzöm forrástól számítva 5-10perc alatt. kimosott, leszárított üvegekbe töltöm úgy hogy minél kevesebb levegő jusson bele. a forró üvegeket még betakarom, hogy hosszabb ideig maradjanak melegek. aztán másnap már mehet a polcra!

sok sikert!

2011. júl. 29. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Hopsza, a megmosás, kimagozás lemaradt. :)
2011. júl. 29. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek, aranyosak vagytok!!!!
2011. júl. 29. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Semmilyen lekvárba ne tégy zselatint vagy befőzőcukrot! Igaz,hogy hamarabb megdermed a lekvár,de gombócba vagy süteménybe nem rakhatod,mert sütés-főzés közben a zselatin kiolvad belőle.
2011. júl. 29. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!