Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a tojásos...

Hogy készítitek a tojásos nokedlit?

Figyelt kérdés
Én viszonylag jól főzök, de vannak mumusaim, ezek közül az egyik a tojásos nokedli. Ízre isteni, de a látvány...: összetapad, összeragad, egy nagy massza lesz belőle. Ti hogyan készítitek, hogy jó kis "pergős" galuskát és rántotta (és nem massza)- szerű tojást kapjatok végül?
2011. aug. 9. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:

A nokedli tésztába nagyon sokan tesznek vizet. Ha jó pergős, kemény nokedlit szeretnél, elég bele a tojás + a liszt. (Annyi tojás, hogy összeálljon a liszttel, nálam ált. 3 ek liszt 1 tojáshoz.)

A másik titok pedig: jól meg kell sütni, amikor ráteszed a kifőtt nokedlira a tojást. Legjobb, ha nem teflonos edényben sütöd elegendő zsiradékkal, akkkor lesz neki "alja". Jó, nem egy fogyókúrás kaja, de naon finom!!

2011. aug. 9. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a lisztet tejjel és tojással keverem, kevés sóval.Akkor kezdem keverni, mikor a víz már majdnem forr, mert nem kell sokáig kevergetni, éppen csak hogy összeálljon. Sós , lobogó vízbe szaggatom, egyet-egyet keverek rajta.Leszűröm, kis olajat teszek rá, elkeverem, kész.A többit ízlés szerint.Paprikás csirke, pörkölt, vagy visszateszed a tűzre, ütsz rá két tojást, elkevered.
2011. aug. 9. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért ragad neked össze,és azért olyan masszaszerű,mert túl puhára csinálod a tésztáját.

Én adatokat nem tudok mondani mert találomra csinálom:

Mondjuk háromnegyed kiló liszthez 3 tojást ütök rá.Besózom és annyi vizet öntök hogy keverés közben a tésztája ne legyen híg de "beton"kemény se. Olyan a tésztája mint amikor a lángos tésztáját csinálnám..jól kikeverem a lisztet..Ha ez megvan akkor forrásban lévő vízben szaggatom ki nokedli szaggatóval.Nem főzöm órákig..Ahogy a víz tetejére jönnek a nokedlik már szűröm is le....De nem egyszerre szűröm és szaggatom.

Úgy csinálom hogy van szűrő nagykanalam és mindig egy adagot szaggatok a vízbe. Ha víz felszínén vannak a nokedlik akkor a szűrőkanállal kiszedem,és mehet a következő nokedli szaggatás..

Amit kiszűrtem azt műanyag edénybe teszem,hideg vízzel öblítem,és belerakom abba a tálba amibe a végén az össze nokedli lesz.Ha kész az összes nokedli akkor a tálban egy kis olajjal csepegtettem,s összekeverem.Így nem ragadnak össze.

2011. aug. 9. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) megsütitek előtte a tojást, vagy nyersen teszitek rá? Én nyersen szoktam, de hallottam olyan verziót, ahol már kész rántottaként keverik össze. Tapasztalat?
2011. aug. 9. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:

ma 13:37 vagyok..

Ledobott..A végére pedig a tojással jól összesütöm..Ettől lesz nagyon finom

2011. aug. 9. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
a nokedlivel általában nincs gondom, csak a tojásos nokedlivel... azt mindig elszúrom:)
2011. aug. 9. 13:39
 7/8 anonim ***** válasza:

ma 13:37 vagyok.

Én a kész nokedlire a nyers tojást dobom rá,és úgy sütöm össze jól..

2011. aug. 9. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Többféleképpen készítik.

Van aki kész rántottát kever a nokedlira, van aki keményre főtt(!) tojást aprít.

Nálam a befutó: a kiszedett tűzforró galuskát némi zsírral megöntözve, nyakon öntöm az elhabart, megsózott tojással, majd folyamatosan keverve addig sütöm, amíg a tojás kezd kocsonyásodni, "prüttyögőssé" válik. A zsír fontos!

Természetesen kizárólag fejes salátával, és kanállal fogyasztva. (a villának ehhez kicsi a "munkaszélessége".)

2011. aug. 9. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!