Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húsból mit lehet csinálni?

Darált húsból mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
ami nem fasírozott meg makarónis cucc.érdekelne bevált rakott karfiol,meg ilyenek.
2009. ápr. 15. 16:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hortobágyi rakott tészta:


Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg darált hús, 1 dl olaj, pirospaprika, 1 paradicsom, 1 paprika, só, őrölt bors, majoranna, örölt kömény, 0,5 l tejföl, étkezési keményítő, 50 dkg fodros nagykocka tészta.


Elkészítés: A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a hússal. Tűzálló tálba öntjük, a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel, amibe tettem pár kanál pörkölt levet és előmelegített sütőben megsütjük. Aki szereti a tetejére tehet egy kis reszelt sajtot is.

2009. ápr. 15. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Töltött karalábé gesztenye módra:


Hozzávalók: 8 zsenge karalábé, 40 dkg darált sertéshús, 8 dkg rizs, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, 3 dkg vaj 4 dkg liszt 1,5 dl hideg víz 2 dl tejszín vagy tejföl fél liter húsleves só, bors, cukor.


Elkészítés: A rizst majdnem puhára párolom. A karalábét meghámozom és apró kockára vágom Ha a rizst kihűlt, a hússal, tojással, petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverem és gombócokat formálok belőle. A karalábékockákat egy nagyobb lábosba teszem és a tetejére ültetem a gombócokat. Felöntöm a húslevessel, forrásig erős lángon főzöm, utána takarékon, amíg megpuhul. Akkor kiveszem a gombócokat és a főzeléket a vajjal és liszttel készült rántással sűrítem, bele a tejfölt vagy a tejszínt és kiforralom. Ekkor visszateszem gombócokat a főzelékbe és mégegyszer összerottyantom. Én még kevés cukrot is teszek bele, mert úgy szeretem.

2009. ápr. 15. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Chilis bab:


Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 2 doboz kidney bab konzerv, só, őrölt bors, kevés olaj, 1 csg chili alap, oregano, erős paprika, 1 nagyobb sűrített paradicsom konzerv.


Elkészítés: a vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a húst és fehéredésig pirítom. Ekkor felöntöm a paradicsommal és hozzáteszem a chilis alapot, a gombát, sóval, oreganóval, őrölt borssal ízesítem. Kevés vizet öntök alá és kb. 30 percig párolom. Amikor a hús puha ráteszem a babot és jól összeforralom. Aki erősen szereti tehet bele erős paprikát is.

2009. ápr. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajttal bélelt vagdalthús szalonnakabátban:


Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 zsemle, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 kis kerek mozarella sajt, reszelt mozarella sajt, 20 dkg bacon szalonna.


Elkészítés: a szokásos módon bekeverjük a vagdalt hús hozzávalóit, a sajtot kisebb darabokra vágjuk. A húsmasszát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyik közepébe egy kis darab sajtot teszünk és a gombócokat bacon szalonnába göngyöljük. A muffinsütő mélyedéseit picit kiolajozzuk és ebbe tesszük a húsgombócokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük és a tetejét sajttal szórjuk meg. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt elolvad.


Rendkívül finom ízhatások érvényesülnek benne, köszönhető ez elsősorban a bacon szalonnának.

2009. ápr. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Görög rakott tészta:


Hozzávalók: 50 dkg darálthús, 40 dkg orsó tészta, 1 csg görög burgonyás alap, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejszín, 2 db paradicsom, 20 dkg feta sajt, 1 csg sajtszósz, só, őrölt bors.


Elkészítés: a tésztát majdnem puhára főzzük. Közben a vöröshagymán megdinszteljük a húst, majd 3 dl vizet és 2 dl tejszínt aláöntve és a görög alapot belekeverve, majdnem puhára pároljuk, sóval, őrölt borrssal ízesítjük és belemorzsoljuk a feta sajt felét. Amikor kész összekeverjük a tésztával. A tésztás húst egy jénaiba tesszük és rámorzsoljuk a maradék feta sajtot, majd rákockázzuk a paradicsomot. Ezután a maradék tejszínbe keverjük a sajtszószt és a tészta tetejére öntjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük.

2009. ápr. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Magyaros káposztatál:


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 dkg szálas savanyú káposzta, 15 dkg húsos szalonna, 2 babérlevél, 10 dkg gersli (hántolt árpagyöngy), 50 dkg darált hús, 3 evőkanál olaj, 20 dkg debreceni, 5 dl tejföl, 2 dl bor, őrölt bor, só.


Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 2 dl bort öntünk alá. Lefedve 30 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot vizzel. Ezután beleszórjuk a gerslit, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húst megpirítjuk rajta., sóval, őrölt borssal ízesítjük. A deberenit karikákra vágjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta felét, rátesszük a húst és a kolbászt. Betakarjuk a maradék káposztával. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.

2009. ápr. 15. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jókat írtatok!összefutott a nyál a számban......el is kezdem kipróbálni őket......
2009. ápr. 16. 07:35
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

tôltôtt cukkini sûtôben elkészitve


Hozzàvalok 2 személyre ;


500g daràlt hus ( én borjubol szoktam )

500g fehér rizs ( de lehet kevesebb is ha husosabban szeretjûk )

3 cukkini ( nem a hosszukàs hanem a kôr alaku )

2 nagy doboz tejfôl

1 csomag reszelt sajt

1 paradicsom

1 nagy vôrôshagyma

1 tojàs

oliva olaj

so,bors,delikàt

ôrôlt piros paprika


Elkészités:

A Cukkiniket ketté kell vàgni és kibelezni egy kiskanàllal hogy meg tudjuk tôlteni. Ovatosan nehogy ki lyukadjon.

Ha megvan, ki kell fôzni sos vizben, kb 15-20 percig kôzép làngon.

Amig fôl, fel rakjuk a fel apritot hagymàt olajra, a paradicsommal egyûtt amit elôtte meg hàmozunk.

Aztàn 1 nagy kanàl ôrôlt pirospaprikàt hozzà adunk gyorsan meg keverjûk és rà dobjuk a daràlt hus mert ha nem rôgtôn rakjuk rà akkor meg keseredik a paprika. Fel ôntôm vizzel, adok hozzà ôrôlt borsot, delikàtot és pici sot. Megkeverjûk ( szétszedjûk a hust ) és hadjuk fôni kôzép làngon. ha kész hadjuk kihûlni.

a Cukkinit se felejtsûk el, 20 perc utàn vegyûk ki vizbôl és készitsûk elô egy jénai tàlba amit majd a sûtôbe rakunk késôbb.

aztàn egy màsik làbosba fel rakunk egy kis olajat és meg piritsuk a meg mosott rizst. Ha meg pirult, rà ôntûnk annyi vizet hogy el lepje.

Rakunk sot a vizbe es lefedjûk kôzép làngon.

Ha lefôtt rola a viz ( az aljàrol is persze nem kell leégetni ),

akkor férre rakjuk.

Ami a daràlt hust illeti, rà ûssûk a tojàst ha màr jol kihûlt.

Ezutàn ôsszekeverjûk a hust a rizsel és meg tôltjûk a cukkiniket.

A tetejére rà rakunk bôven tejfôlt hogy ne legyen szàraz és végûl reszelt sajtot ( bôven ). A cukkinit aljàt meg locsoljuk egy kis olajjal, vizzel és tejfôllel ha még maradt.

Be rakjuk a sûtôbe és 200 fokon meg sûssûk.

Ha meg barnult a teteje, készen van


Joétvàgyat!

2009. ápr. 16. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim válasza:
93%

Ha van türelmed, akkor csinálhatsz belőle egy szép szelet húst! :D


(HÉÉÉ! Okosan pontozni, csak vicceltem! :D:D:D:D:D)

2009. ápr. 17. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!