Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem krumpli leves...

Írnátok nekem krumpli leves recepteket?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

én akkor szoktam krumpli levest főzni, ha összegyűltek a füstölt bőrkéim. Szalonnabőr, kolbászvég stb.

Ezeket kis lábasban megfőzöm, ha puha belefőzöm a kis kockára vágott krumplit, babérlevéllel, só, bors. Majd berántom jó barna rántással, piros paprikával Tejfölt csak mellé adok, nem mindenki szereti.

2011. aug. 21. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Paprikás rántást felengedem, apróra vágott vöröshagymát, babérlevelet, kevés őrölt köménymagot, sót teszek bele, és a megpucolt krumplit. Amikor megfőtt, belefőzöm a tejfölt, a tányérban ecettel savanyítom.
2011. aug. 21. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

lehet úgy is krumplilvest csinálni, mint a gulyást. zsíron egy kisfej hagymát dinsztelsz, megszórod pirospaprikával, felöntöd egy kis vízzel. beleteszed a kockára vágott krumplit esetleg egy kis répát-zöldséget is.

egy kis köménnyel fűszerezed, sózod.

a végén egy kis csipetke, vagy más apró levestészta is mehet bele.

2011. aug. 21. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Olyan változat nincs amikor a zöldségeket kell olajon megfuttatni? (vagy rosszul tudom és a krumpli levesnél nincs ilyen változat?)
2011. aug. 21. 19:03
 5/10 anonim ***** válasza:

másik, amit szoktam a fehér tejfölös. babérleveles, sós vízben megfőzöm a krumplit és ha puha egy kis tejfölös-lisztes habarassál besűrítem.

a férjem még ecetet is tesz bele magának...

2011. aug. 21. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

de lehet úgy is, a liszt leszórásos módszerrel. zsíradékon a hagymát, zöldséget, majd a krumplit megpirítod, fedő alatt párolod. leszórod egy két fakanál liszttel , egy kis pirospaprikával és jól átforgatod a majdnem puha alapanyagot. hidegvízzel felöntöd és kiforralod lassan, míg puha nem lesz minden.

ízlés szerint köménnyel, borssal fűszerezed.

ebbe is lehet tésztát főzni.

2011. aug. 21. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Apróra vágott vöröshagymát és a karikára szelt zöldpaprikát kevés zsíron (olajon) üvegesre dingsztelsz, majd beleforgatod a karikára szelt sárgarépát, gyökeret és a krumplit, megszórod törtpaprikával és felengeded. Sót, ételízesítőt raksz bele, és apróra vágott zöldpetrezselymet.

Amikor félig megfőtt, valami apró szemű tésztát belefőzöl (pl. eperlevél vagy szilvamag tésztát).


Én ezt tavaszi zöldséglevesnek hívom.

2011. aug. 21. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem hogy a kolbászt mikor rakjam bele? (szalonnám nincs csak kolbászom)
2011. aug. 21. 19:14
 9/10 anonim ***** válasza:
a végén is beleteheted a kolbászkarikákat nem kell sokáig főniük. az íze belemegy így is.
2011. aug. 21. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönö szépen mindenkinek a segítséget! :-)
2011. aug. 21. 19:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!