Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marcipán helyett mit szoktatok...

Marcipán helyett mit szoktatok használni? Milyen marcipán helyettesítő masszák vannak?

Figyelt kérdés
Várom olyanoknak a recepjeit amiket házilag is ellehet készíteni
2011. aug. 29. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
fondant
2011. aug. 29. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
UNIDEC
2011. aug. 29. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Már nincsenek meg a receptek,de ha beírod a keresőbe,hogy hamis marcipán,akkor sok találatot kapsz.Nekem gyengém a marcipán,ezért nem igazán váltak be nálam,de hátha neked ízlik:)
2011. aug. 29. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

burkoláshoz fondant, formix, unidec, tragant


ha az íze számít, akkor inkább ne helyettesítsd, mert nem nagyon éri utol más

esetleg úgy, ha átgyúrod a pót-masszádat színtelen mandulaaromával

2011. aug. 29. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok


házilag úgy készítheted el a fondantot, hogy veszel egy csomag mashmallow-t és egy nagy műanyag vagy üveg tálban pár perc alatt megmelegíted a mikróban - nem kell folyósra, de amikor megnyomod fakanállal, lehessen látni, hogy már olvad, puha


ekkor kiveszed és fakanállal elkezdesz porcukrot belekeverni (nagyon sokat fel fog venni) - amikor már jó sűrű, akkor vastagon leporcukrozott deszkára kaparod és jóóó margarinos kézzel szépen gyúrod hozzá még a porcukrot, addig, míg gyurmaszerű masszát kapsz (közben margarinozd a kezed, mert ragad, mint a fene)


ha kész a gyurmád, darabold fel és csomagold folpackba, hogy ki ne száradjon, a kamrában hónapokig eláll, bármikor felhasználhatod tortára, süteményre


a színtelen fondantot mikor fel akarod használni, előveszel egy csomaggal, margarinos kézzel átgyúrod, ételszínezékkel színezheted, aromával ízesítheted - ha tortára teszed akkor porcukros deszkán kinyújtod, vagy figurákat is készíthetsz belőle, ugyanúgy, mint a marcipánból


amit épp nem használsz, mindig takard le, vagy csomagold vissza, mert gyorsan szárad és akkor repedezik

2011. aug. 29. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!