Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kenyér tetején búzakorpa -...

A kenyér tetején búzakorpa - így jó?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyesmi kenyeret akarok sütni. Valahol találtam egy kenyér receptet, ahol azt írták, hogy meg kell hinteni a kenyér tetejét korpával. A Kerek Perecben már ettem olyat, is nagyon finom. A kérdésem az, hogy ilyen korpával kell meghinteni?:

[link]

Ezt nem kell szitálni, meg semmi?

(Az eredeti recept már nincs meg, de ott szitálni kellett, azért kérdezem.) Vagy ez már leszitált?


2011. szept. 6. 08:22
 1/2 A kérdező kommentje:

Bocsi mégis megvan:

[link]

Csak itt a rozslisztet kell átszitálni, és annak a visszamaradó korpája.

Hogy kell szitálni, és ha nincs mivel, jó mégis a fenti?

2011. szept. 6. 08:27
 2/2 gráner andrás ***** válasza:
100%
A szita egy sűrű szövésű négyzetes háló. A háló anyaga régen lószőr volt. Most a vékony damilhoz hasonló anyagból készítik, a rács átmérő nem haladja meg az egy millimétert. Az én gyermekkoromban a korpát a kismalacok kapták, hogy gyorsabban növekedjenek. Akkoriban az 1950es évek első felében a rozskenyérből volt több, mert az olcsóbb volt mint a búza. A hatvanas években búzakenyeret készítettünk, mert akkor már megtudtuk fizetni, ha csak lehet búzaliszt kenyeret eszem, az igazi kenyér ízű. A mostani lisztek, már szóját, adalékanyagot, meg sok sok mást tartalmaznak. Ezeknek nem sok közük van az igazi búzaliszthez. A mai ételek kemikáliák, mint íz, zamat, illat már sajnos mesterségesen előállított. A korpáról meg csak annyit, több benne a kalória, mint a gyenge sikértartalmú lisztben. Az ízfokozókat nem szerettem, bár a szakmámnál fogva tudtam volna alkalmazni, sokszor többet ártanak mint amennyi előnyt hoznak, ezért tart itt az egészségi állapot. üdv: TENGERPICI
2011. szept. 8. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!