Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsán krémet szeretnék...

Padlizsán krémet szeretnék csinálni. Hogyan kell? Meddig kell sütni és gyorsan vagy lassú tűzön?

Figyelt kérdés
2011. szept. 10. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:

180-200 fokon nyugodtan sütheted 1 órát kb.

Egészben beteszed egy tepsiben alufóliára. Mikor kívül már szépen megsül, fogod látni, akkor jó, nem baj ha kicsit megég a héja.

Félidőben fordítsd meg egyszer.

Ha kész, jéghideg vízbe tedd bele, akkor könnyen leválik a héja, azt lehúzod, a belsejét meg jól kinyomkodod egy szűrőn, hogy ne legyen vizes, összemixeled előre dinsztelt lilahagymával (az alatta lévő kevés olaj is mehet bele!), kicsit sót kell beletenni, borsot, és pici citromlevet.

Jól mixeld össze, én botmixerrel szoktam.

2011. szept. 10. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban jó padlizsánkrémet szeretnél, úgy kezded, hogy megsütöd faszénparázs fölött...
2011. szept. 10. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

én simán ráteszem a gázlángra és addig sütöm kis lángon, míg mindenhol szenes és megnyomva teljesen puha az egész (nyitott ablaknál, mert elég büdös, égett szag lesz, de legalább nem kell 2 db miatt begyújtani a sütőt, mikor amúgy is 6000 fok van)

ekkor hideg vízbe teszem, lenyúzom a szenes héjat - deszkán felvágom, kikaparom a magot, levágom a szárát és mehet a mixerbe a fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal, joghurttal

2011. szept. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. szept. 14. 12:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!