Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok palacsintára recept?

Sok palacsintára recept?

Figyelt kérdés
KB 30-40 darabra kellene jó recept
2011. szept. 27. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Sosem dekáztam. Eddig 2 db tojást símára keverve (pici sót, kevés cukrot = ráérzésből) kb. 2 deci tejjel és kb. 20 dkg liszttel símára keverek, majd tejjel kezdem fokozatosan símára keverve hígítani, ez utóbbira kb. 0,5 - 0,6 db. tej megy el. Ebből a mennyiségből 10-12 db. palacsinta készül.


Ha ezt a mennyiséget 3x, 4x veszed, akkor lesz 30-35 db. palacsintád.


Persze lehet, hogy valaki dekára tudja.

2011. szept. 27. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

4 tojás 45-50 dkg liszt,9 dl tej,3 evőkanál étolaj,csipet só,cukor,majd a végén kb. 1,5 dl szénsavas ásványvíz. Ebből kb. 40 db lesz.


26/N

2011. szept. 27. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Utána számoltam, kb. ugyanaz a mennyiség tejből, lisztből, mint amit én írtam. Akkor ez így már jó lesz.
2011. szept. 27. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Két tipp: egyrészt ne tegyél a tésztába cukrot, elég a töltelékbe (hacsak nem hortobágyi lesz). Így kevésbé ragad le.

A másik, hogy ha csak egy palacsintasütőd van, akkor kérj kölcsön valakitől egy másikat is, és két serpenyőben süsd. Nálunk egy adag palacsinta 50 darabnál kezdődik, egy serpenyővel megsütni horror. Kettővel viszont feleannyi idő. Sőt anyukám nagyon profi, ő 3 serpenyővel csinálja, de azt elsőre nem ajánlom, mert ahhoz már tényleg gyakorlat kell.

2011. szept. 27. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én teszek cukrot a tésztába, nekem nem ragad le és jobban is ízlik. Sőt még egy kis olajat is, puhább lesz tőle a tészta.
2011. szept. 27. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
1 csomag vaniliáscukrot szoktam beletenni, így finomabb lesz.Mindig keverek bele étolajat és így sütöm ki. Ha nagyon finomat akarok ,akkor a tojásfehérjét felverem habbá és így keverem bele a tésztába.
2011. szept. 27. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
12:24-essel egyet értek. Tartottam már palacsinta bulit kb 15 főre. Hááát, jó volt, hogy volt 2 palacsinta sütőm, mert megőrültem volna eggyel. :)
2011. szept. 27. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

19/F

Nem szoktam bele cukrot tenni, ha mégis akkor csak vaníliás cukrot és az a tejben feloldva adtam a liszthez. Elsönek felverem a tojást majd egyszerre adom hozzá a lisztet és a tejet néha 1 kis vajat is teszek a tejbe vagy öntök hozzá rumot, esetleg csipetnyi fahajat amivel megbolondítom, kevész szóda, vagy szodabikarbona, és utánna már csak addig higítom vagy surítem amíg megfelelo nem lessz az állaga. persze ét olajat is teszek a tésztába és a serpenyore is.

2011. szept. 27. 16:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok

Fiú létedre több, mint tökéletes amit csinálsz.

Nincs más dolgod, mint az eddig megszokott mennyiséget beszorzod annyival, ami eddig szokásos adagod volt, és a 30-40 db készítéséhez szükséges. Ez a fahér-rum variáció szerintem egyenesen fantasztikus. Meg tudod csinálni! Jó étvágyat!

2011. szept. 27. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem jártam szakács suliba de érdekel ami a konyhában zajlik és szeretek finomakat enni. A recept működött csak valaogy mindíg leragadt, mint utólag kiderült a hugom legutobi konyhai mesterkedésénél jól összeégette a teflon palacsintasütőt. így hát besűrítettem és gofri lett belőle.
2011. szept. 27. 18:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!