Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagymás rántás készítése?

Hagymás rántás készítése?

Figyelt kérdés
2011. okt. 7. 11:24
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
A hagymát apró kockákra vágva kevés olajon, vagy zsiradékon üvegesre pirítod, majd ráöntöd a felvert tojást, és addig kavargatod, amíg megfelelő keménységűre sül. Sót tegyél a tojásba.
2011. okt. 7. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Annyi olajat teszel, hogy 2 kanál liszt benne jól oldódjon fel.(persze előre vársz h melegedjen egy kicist az olaj s aztán teszed bele a lisztet. Ha túl hig akkor teszel még lisztet ha túl sűrű akkor még olajat.Szóval enm kell parázni). Majd hagyod, hogy egy kicsit piruljon meg a liszt, én 3-4 percig szoktam, közben kavargatom, amikor úgy látom, hogy kész akkor, lekapcsolom a gázat. És töltök hozzá hideg vizet, amitől hirtelen besűrűsödik, persze gyorsan kavarom, és még teszek vizet és addig teszem amig már nem olyan nagyon sűrű, és addig kavartam, hogy szépe egyenletes lett.

Persze a lábosból vehetsz ki (mármint amibe kell a rántás) forró levet és azt is gyorsan hozzákavarod és úgy töltöd bele a kivánt ételbe, és amikor töltöd akkor is kavarod.


Persze tehetsz hagymát is a rántásba, először hagymát piritasz és aztán teszed a lisztet.

2011. okt. 7. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az apróra vágott hagymát zsíron jól megdinszteled,pirospaprikát teszel rá,és néhány kanál lisztet. Azzal is jól átforgatod,és hideg vizet öntesz rá. Azzal csomómentesre kevered,és állandó keverés mellett beleöntöd az ételbe.

Ha leves lesz,akkor a rántást öntsd fel hideg vízzel,kicsit keverd meg,de így a csomók elforrják magukat.

2011. okt. 7. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

A rántást csak hideg vízzel szabad felönteni,meleggel nem,mert akkor csomós marad. Tojás pedig nem kell bele. Jobb zsírral,és egészségesebb is,mint olajjal.

Ha az étel véletlen híg marad,akkor ne új rántást készíts,hanem habarással sűrítsd.

2011. okt. 7. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, bocsánat, hagymás "RÁNTOTTÁT" olvastam! Elnéztem.
2011. okt. 7. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
:D
2011. okt. 7. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

az első válaszoló szerintem rántottára gondolt...:)

a hagymás rántást jól leírták előttem, a lényeg, hogy a zsíradékon világosra dinszteljük a hagymát,arra tegyünk

két-három kanál lisztet (attól függ mihez kell) azzal is átpirítjuk. a pirospaprika csak akkor kerül bele, amikor levesszük a gázról. ekkor hidegvízzel csomómentesre keverjük, apránként adagolva a vizet, míg sűrű mártásszerű nem lesz.

most már mehet a levesbe, főzelékbe.egyet forralunk vele, de nem lobogósan, csak finoman.

ha mégsem találtuk volna el a kellő sűrűséget, egy kis

lisztes-vizes csomómentes habarással korrigálhatjuk.

2011. okt. 7. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!