Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted a rizses-húsos...

Hogy készíted a rizses-húsos rakott karfiolt? (arányok nem annyira fontosak, inkább a menet és a hozzávalók érdekelnek)

Figyelt kérdés
2011. okt. 12. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Először megfőzöm a karfiolt sós vízben. Külön megfőzöm a rizset. Pörköltalapot készítek, amiben megfőzöm a darálthúst. Fehéredésig sütöm a húst, utána pici vízzel főzöm egy pár percig.


Mikor minden készen van, jénai vagy más tűzálló tálba, vagy tepsibe teszem , és megsütöm. Alul van a karfiol egy része, rá tejföl, rá a darálthússal összekevert rizs, rá tejföl, rá a maradék karfiol, rá a maradék tejföl.


Mi gyakran készítünk, mert nagymamám könnyen meg tudja enni, és mellesleg nagyon szeretjük!

2011. okt. 12. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Megpárolom a karfiolt, úgy majdnem készre. felteszem a húst, vagy darált vagy kockahúst, pörköltesen megfőzöm. Rizst is megfőzöm. Rétegezem. Karfiol,rizs, hús,rizs, hús, rizs, karfiol.Tetejére tejföl.
2011. okt. 12. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy,mint az előzőek,de a tetejére vagy házitejfölt teszek,vagy főző tejszínt. Ezek nem állnak össze a tetején,mint a bolti tejföl,hanem átjárják az egész ételt. Az edényt pedig vékonyan kizsírozom. A pörköltet is zsírral főzöm.
2011. okt. 12. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

én egyszer csináltam, gondolom igy kell azok alapján amit egyszer ettem.

föztem rizst

csináltam darálthusibol pörköltet

tepsit kivajaztam, bele párolt (vegetás/sos) karfiol, rá rizs, rá a pöri, rá megint karfiol, a tetejére pedig besamel mártás, és reszelt sajt. csináltam már brokkolival is :)

2011. okt. 12. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
jahh azt meg h mennyi ideig sütöm nemtudom... kb 20-30 percig szoktam olyan 200 fokon asszem, bár most megint máshol lakok, uj sütövel :D
2011. okt. 12. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Sós vízben karfiol félpuhára főzve, közben darálthusi pörköltszerűen elkészítve. Rizst én úgy szoktam mindig, hogy olajon mepirítani, majd 2x annyi vízzel megpárolni leveskockával vagy ételízesítővel.

Összekeverem a rizst meg a husit, tepsi aljára zsíradék, pici zsemlemorzsa, karfiol, rizs meg husi, megint karfiol.

Tetejére a tejföl úgy, hogy hozzá egy pici víz és bele egy tojás, így lecsorog kicsit a rétegek közé is.

Addig szoktam sütni, míg picit megpirul a tejföl.

2011. okt. 12. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a gyors válaszokat!
2011. okt. 12. 21:32
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Felteszem főni a karfiolt. Megiszok egy deci vodkát. Felteszem főni a rizst. Megint megiszok egy deci vodkát. Pörköltet teszek fel főni. Megint iszok egy deci vodkát. Rétegezem egy tálba, beteszem a sütőbe és megint iszok egy deci vodkát. A kaja odaég a sütőben, de már qurvára nem érdekel.
2011. okt. 13. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!