Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött dagadót hogyan készíte...

Töltött dagadót hogyan készíted? 2 főre,2 napra mennyi húst vegyek szerintetek hozzá?

Figyelt kérdés
Természetesen lenne mellé köret, saláta, esetleg leves is. Ez lenne a vasárnapi ebéd, meg jó lenne, ha hétfőre is maradna belőle.
2011. okt. 13. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én gombásan, csirkemájjal szoktam a tölteléket elkészíteni és még petrezselymet és zsömlét. Szerintem vegyél legalább 1,5 kg-t ami szépen egyben és azt majd neked kell felszúrni.
2011. okt. 13. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én következő képpen készitem a tölteléket:

Áztatott zsemle, csirkemáj (vagy májkrém), gomba apróra vágva, 1 nyers tojás, 1 főtt tojás apróra vágva és fűszerek, só, bors, petrezselyem.

Kipróbáltam már a következő tölteléket is: Főtt zuza és csirkemáj apróra vágva, főtt rizzsel összekeverve, só, bors, petrezselyem. Ez is finom

2011. okt. 13. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

kettőtöknek két napra tényleg egy szép nagyobb darabot kérjél, 1,2-1,5 kilósat.

én is gombás töltelékkel szoktam , csak egy kicsit másképp.

ekkora darabhoz 4-5 zsömlét szikkadt zsömlét kockákra vágok. megöntözöm egy kis tejjel, hogy morzsalékos legyen.

villával, majd a kezenmmel is szétmorzsolom. 1-2 tojást ütök rá, sózom ,borsozom, egy kis majorannát is teszek bele,valamint egy csokor frissen vágott petrezselymet.

egy serpenyőben kisütök egy kevés húsos , csíkokra vágott

szalonnát. erre teszek egy közepes finomra vágott hagymát, és együtt dinsztelem a szalonnával.egy kis zsírt még teszek hozzá, ha a szalonna zsírja kevés lenne.

erre teszek 25-30 deka szeletelt gombát, és fedő alatt megpárolom.pici só, óvatosan a szalonna miatt.

ha a gomba megpuhult zsírjára sütöm, és ráteszem a zsömlemasszát. addik kevergetem, míg láthatóan össszeáll, nem folyós. egy kicsit hűtüm, majd beletöltöm a felszúrt dagadóba. a végét hústűvel lezárom.

zsírozott tepsibe teszem, a a hús tetejét is megkenem egy kevés zsírral.

egy csöpp vizet öntök alá és lefóliázva kb 45 percig sütöm.utána fólia nélkül, egyszer legalább megfordítva pirosra sütöm.

ha kész deszkán pihentetem legalább 15 percig, utána szeletelem.

hidegen is nagyon finom.

göngyölthúsnak és töltöttcsirkének is ezt a tölteléket szoktam készíteni.

a párolt lilakáposzta nagyon finom hozzá.

2011. okt. 13. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 doboszoli ***** válasza:

Köszönöm a szíves meghívást, igazán nem akarok terhedre lenni....DD)

A párolt káposztát kérhetném pezsgősen?

2011. okt. 13. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most van egy jó receptem, a tölteléknek. 3-4 tejben áztatott zsömle, 5-6 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma zsiron lepiritva, 3 nyers tojás. Só, bors, vegeta, majoranna, és rengeteg vágott petrezselyem. A főtt tojást tojás vágóban vágom fel oda-vissza kis kockára, és a legutoljára teszem bele. Ha hig, kis morzsával süritem. Ha megsült, egy tojáskrém izű szépen szeletelhető töltelék lesz. A Dagadóból kb egy 1,2 kg-os részt vegyél, a felszurható porcogós végéből. Legjobb, ha a hentes felszúrja. Én, mikor megtöltöttem, leöntöm kb 2 dcl forró zsirral - sózás után. Ez összekapja a hus felszinét, és onnan nem ereszti ki az értékes leveket.
2011. okt. 13. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze, a Te kedvedést pezsgősen is elkészítem, de bevallom, utána sem vetném meg a pezsgős koccintást,

mivel imádom a pezsgőt:)))

2011. okt. 13. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
oké!
2011. okt. 14. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Remélem a kedves kérdező nem sértődik meg e kis kitérő miatt, hisz' a humor az élet sava-borsa, mely nélkül sem főzni, sem élni nem érdmes :))
2011. okt. 14. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:

OK. Mindenképpen benne vagyok egy virtuális újévi koccintásban.

De ez a fránya töltött dagadó, még mindig foglalkoztat..

2011. okt. 14. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!