Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a töltött...

Hogyan készíted a töltött karalábét?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
3%
www.nosalty.hu
2011. okt. 10. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Még az első vagyok.

Azon az oldalon több töltött karalábé recept is van.

2011. okt. 10. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A karalábékat a gyökér felőli résznál kivájom kiskanállal, majd a kikapart darabokat annyi vízzel felteszem főzni, hogy ellepje. Mi mindent csirke vagy pulykammellből készítünk, így a szárnyashúst ledarálom, teszek hozzá 1 tojást, kevés félig főtt rizst, sót, őrölt borsot, 1 szétnyomott fokhagymát és a masszával megtöltöm a kivájt karalábékat, majd beleültetem őket a lábosba, és együtt főzőm a kivájt részekkel, addig míg a hús és a karalábé megfő, kb 3/4 órát. Ekkor a töltelékeket kiveszem és a főzőlét besűritem egy nagyon vékony rántással, szórok hozzá bőven petrezselymet, adok hozzá 1-2 kanál tejfölt, visszateszem a töltelékeket és összerottyantom.
2011. okt. 11. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

1. A meghámozott karalábot vízszintben kettévágom, a közepét kivájom (a széle maradjon kb. 1 cm vastag), az egészet (a kivájt apróságokkal együtt) lobogó sós vízben csak annyira forralom át, hogy a félbevágott karaláb színe kedjen üvegesedni.


2.Darált húst sóval, borssal, egyéb (tetszés szerinti fűszerekkel) puhára párolok, hozzákavarom a készre főzött rizst. Ezzel megtöltöm a félbevágott karalábot.


3. Megsütöm a karikára szelt krumplit.


4.Tepsit kikenek zsírral + vastagon tejföllel, arra teszem a sült krumplit, arra a karaláb reszeléket, majd a megtöltött karalábot.

Tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, és be a sütőbe!

2011. okt. 11. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

8:07-től eltérően egyáltalán nem teszünk hozzá krumplit.

Már régóta nem pepecselünk a karalábé kivájásával. (Nem is tudom, hol van a karalábévájó kanalunk.) Húsgombócokat teszünk felkockázott karalábéhoz.

2011. okt. 11. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

8,07 vagyok!

Imádom a sültkrumplit, amikor egy kicsit összesül a tejfölös zsírban, és istenien beveszi az ízét. Egyszer "hirtelen ötlet"-ként csináltam így, azóta nem maradhat el.

2011. okt. 11. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves 8:07-es!

Érdekes keveréke a rizses-szószos és krumplis ételnek, ahogy Ön csinálja a töltött karalábét.

2011. okt. 12. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

8,07 vagyok!

Bocsi, az én variációmban egyáltalán nincs szósz! Azért "kreáltam" egy ilyen variációt, a szószos variáció nekem /személy szerint/ nem ízlett!

Kérem ismét átolvasni!

2011. okt. 12. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
GYORSAN
2011. nov. 2. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!