Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortát hogyan kell csokival...

Tortát hogyan kell csokival bevonni?

Figyelt kérdés

Lúdlábtortát sütök majd anyukámnak, de soha életemben nem vontam be semmit csokival, és nem igazán tudom hogyan kellene... Valahol olvastam olyasmit, hogy hagyni kell a krémből, és azzal bekenni az egész tortát, azután rá a csoki. De mégis hogyan? Felolvasztom és ráöntöm? És nem fog az egész lecsurogni?

Kérlek, segítsetek!


2011. okt. 16. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad.


a krémet nagyon szépen egyenletesen kell elosztanod, hogy ne legyenek kidudorodások.

lehet kapni csokimázat, de ha csak sima csokit, vagy tortabevonot veszel akkor adsz hozzá egy nagyon kevés olajat, majd felolvasztod, hogy éppen folyjon, de nem tovább mert megég a csoki. majd egyböl ráöntöd. a legjobb ha valami rácsos dolgora teszed a tortát ,mert rengeteg fog mellette lecsorogni és nem áll benne.

2011. okt. 16. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Tedd a tortát picit fagyasztoba a kenokést pedig áztasd forró vízbe. A felforrósodott késsel nagyon szépen el lehet igazítani a kissé fagyos krémet. A csokit úgy ontsd rá a tortára h éloszor a szélére ontod a tetején, hogy szépen lecsurogjon az oldalán, majd a kozepére is csurgatsz. Kenokéssel szepen elsimítod a tetejét, vigyázva h ne a krémet kend el. elég gyorsan kell dolgozni h szép legyen. Ja és persze rácson dolgozz. Ha bevontad akkor amíg nem szilárdult meg a csoki, kicsit leutogeted a rácsot. így szép sima és buborékmentes bevonatot kapsz. Sok sikert. Jó munkát
2011. okt. 16. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

+margarin.


Sok sikert!

2011. okt. 16. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Na úgy látom eltünt az írásom :)


Szóval akkor mégegyszer.


Annyit tennék csak hozzá, - mert az előttem szólók már mindent tök jól leírtak - , hogy a csokit gőz fölött kell felolvasztani. (egy tálba nem túl sok víz, ráteszed a másik lábast és abba a csokit plusz a diónyi olajat vagy zsírt.


Állítólag teavajjal fényesebb lesz a csoki.


Ha nincs csokid, akkor a felső lábasba kakaópor +margarin megy.


Sok sikert

2011. okt. 16. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!