Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet ennek a diós tortának...

Mi lehet ennek a diós tortának a neve?

Figyelt kérdés

Kaptunk kóstolót ismerősöktől, mondták a nevét, de elfelejtettük. :) Valami olyasmi neve van, mint a Rigó Jancsi, tehát "ember" név. Anyu úgy emlékszik, hogy valami külföldi színésznő nevéhez is hasonlít.


A torta tésztájában nincs liszt, csak dió. A lapok között pedig csokis krém van.


Köszönöm, ha valaki tud segíteni!


2011. okt. 20. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
En igy keszitem a reform tortat,4 lap dios,nincs benne liszt,es a kremje a sargajabol van fözfe,mivel a lapokba csak a feherje men.
2011. okt. 20. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem "diótortaként" van a recepttáramban:

Diótorta

Hozzávalók:

Tészta: (26 cm-es átmérőjű formához)

5 tojás

25 dkg darált dió

15 dkg cukor

csipetnyi só


Krém:

20 dkg darált dió

1 púpozott evőkanál liszt

2,5 dl tej

10 dkg cukor

1 csomag vanília cukor

1 citrom reszelt héja

10 dkg Ráma margarin


Díszítéshez:

2 dl habtejszín

5 dkg darált dió


Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.

A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.

Előmelegített sütőben, 180 °C -on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Rácson hűtjük ki.

A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük.

A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.


A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.

2011. okt. 20. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!


A torta receptjét én is megtaláltam a neten, végig néztem kb. az összes receptet amit tudtam. De egyiknél se láttam úgy a nevét, ahogy ők hívják, és én arra lennék kíváncsi. :)

2011. okt. 20. 20:44
 4/10 A kérdező kommentje:
De, pontosan ez az, ők is Szerbiában élnek, vagyis a testvére él ott, mert szerb származásúak, ő is sütötte ezt. :) Sajnos nem tudom őket megkérdezni, személyesen szokott anyu velük találkozni a virágpiacon (kertészek vagyunk mi is meg ők is), és legközelebb csak májusban fognak jönni...hát akkor titok marad egyelőre, hogy ők hogy hívták. :)
2011. okt. 20. 21:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha erdekel a recept leirom,sajnos nem a lakasomon vagyok,ha itt megtalalom leirom,ha nem legkesöbb a jövö heten,csütörtök v. penteken,akkor leszek ujra otthon,igen a recept onnan ered,es nagyon finom.
2011. okt. 20. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tulajdonképpen annyira nem is arra vagyok kíváncsi, hanem "órákig" témáztunk meg agyaltunk a nevén, amit ők mondtak...és ahogy ez lenni szokott, idegesíti az embert, ha valami nem jut eszébe. :) De ha eszedbe jut, akkor leírhatod nekem a receptet, úgyis szeretek sütni. :) Legutóbb épp Rigó Jancsit csináltam, előtte meg páromnak Pina Colada-s tortát, tettem is fel ide kérdést azzal kapcsolatban, kaptam is egy szuper receptet. :)
2011. okt. 20. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Reform Torta

Hozzavalok:16 tojas,16 evökanal kanal cukor,4 ev.kanal liszt,4 ev. zsemle morzsa,48 deka vagdalt dio(lehet daralt is, izles szerint).

egy lap,4 tojas feherjet felverni,4 kanal cukorral,bele ,4 k. liszt,4 k. zsemle morzsa,es 12 deka dio.Ez a massza nem sok,a tepsi hatso oldalan szoktam vekonyan elkenni,kb. fel cm,nem tul kicsi,es nem tul nagy.Nem magas tüzön szaritani.(en gyorsabban szoktam).4x megcsinalni.

A krem,16 sargajat,göz felett felfözzük,cukrot izles szerint mindjart teszünk bele,kb. 20-25 deka.(en ezt is gyorsabban,nem göz felett fözöm).Ha majdnem kesz,teszünk bele,fözö csokit,en meg + kakaot,hogy jo csokis legyen.Ha kihült ,1 kikevert vajat v. margarint,dolgozunk el a krembe.A lapokat a kremmel megkenjük,es kesz.Ennek a tortanak több receptje van,a recept egyforma,esetleg a nagysag,mennyiseg mas.

2011. okt. 21. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsanat,1 lapba,1 ev.kanal liszt es 1 ev.kanal morzsa kell,nem pedig 4.
2011. okt. 21. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a receptet! :)
2011. okt. 22. 18:37
 10/10 anonim válasza:

A neve:Parlagi szelet.


[link]

2011. nov. 4. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!