Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borzasztó egyszerű pizza...

Borzasztó egyszerű pizza recept, de valamit nem értek?

Figyelt kérdés

[link]


még pedig ezt nem tudom értelmezni:

"Lefedjük a tálat, hozzáengedünk forró vizet és hagyjuk megkelni kb. 1 órát." ... na most hogy van, lefedem és utána engedem hozzá a vizet? Vagy mi? :)


2011. nov. 1. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
szerintem ő így keleszt: a mosogatótálcába, vagy egy nagyobb edénybe teszi a kisebb tálat, amiben a tészta van, aztán a mellé ereszti a forró vizet. Így a tálat körülöleli a forró víz, és így kel meg a tészta. szerintem. de elég idétlenül írta le.
2011. nov. 1. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A Tálat lefeded ,és a vízet egy nagyobb tálba öntöd mint amibe a tészta van . A tésztás tálat teszed a vizes tálba.

Annak idején a dédim és nagyim csak igy csinálták a kelt tésztát. Én is igy csinálom.

Arra figyelj ,hogy ne túl forró legyen a víz mert akkor hirtelen megkel a tészta.

2011. nov. 1. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ, most itt ülök és várom, hogy valaki segítsen, mert állnék is már neki. :)) Annyira egyszerű ez a recept, hogy nagyon megtetszett.. akkor eddig 1-0, hogy mellé engedem a vizet, nem bele. :) Köszi
2011. nov. 1. 11:52
 4/7 A kérdező kommentje:
hú köszönöm.. és még annyi bugyuta kérdésem van, hogy vajon az a 3dl forró víz, ami a hozzávalókban van, azt gondolja mellé, vagy az kell a tésztába?
2011. nov. 1. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
3dl víz a tésztába van !!!
2011. nov. 1. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

Bár már biztosan nekiálltál, de ennél egyszerűbb recept is van. nem kell egy órát, csak félórét keleszteni.

legközelebb próbáld ki, csak ajánlani tudom. én is úgy kaptam, azóta kedvencünk a házi pizza.

40 deka liszt, fél csomag élesztő (2.5 dek kb )

az élesztőt egy deci langyos tejben/vízben egy ek. cukorral felfuttatjuk.

a lisztbe teszünk egy teáaknál sót, és a felfutott élesztővel kezdük összekeverni, keverünk hozzá 2-3 ek. olajat és annyi langyosvizet, hogy a tészta elváljon az edény falától. jól összegyúrjuk, letakarjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük. ebből egy nagy gáztepsi, vagy két kisebb tepsi lesz.

vékonyan olajozott tepsibe tesszük. pizzakrém-kecsap keverékével megkenjük, megpakoljuk azzal, amit szeretünk,

( sonka, gomba, kolbász .... stb, tetejére bőven reszelt sajt.) egy kis pizzafűszerkeverékkel is megszórjuk.

forró sütőbe tesszük, és 20 percig nem nyitjuk ki.általában ekkorra már kész is, de lehet, hogy kell még 5-10 perc. ( a feltét vastagságától függ, és sajttól )

Nagyon finom, egyszerű.

üdv.

2011. nov. 1. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm utolsó! :) Igen, már neki álltam, most vagyok fél időnél, nagyjából összevagdostam a feltéteket is és most várok. közi még egyszer! :))))
2011. nov. 1. 12:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!