Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízgaluskát hogyan készítsem?...

Grízgaluskát hogyan készítsem? Húslevesbe szaggassam, vagy külön kell kifőzni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyből megeszitek, akkor mehet bele. Ha később, vag ymaradni fog, akkor külön, mert különben felszívja az egészet. Végy egy 2 dl bögrét, üss bele egy tojást, sózd meg. Verd fel villval, keverj bele kb egy dl grízt, de lassan, apránként! Ha már összeáll, nem folyós, akkor álj meg. A galuskatésztánál kicsit sűrűbb, de az agyagnál, gyurmánál lágyabb. Könnyen formázható.

Hagyd állni 5 percig, majd szagagathatod. Ha az első szézesik, még kávéskanálnyi grízt tehetsz bele.

Nem kell habot verned, ez így finom.

Fontos hogy bögrét használj, ne tálat így nem fogsz túl sok grízt tenni.

2009. máj. 7. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző válaszadóval majdnem egyetértek, de szerintem finomabb és könnyebb lesz ha a habot külön felvered, és teszel bele egy csipet sütőport is.Én mindig külön főzőm és utána kiszedem és egy kevés olajjal,v leves zsírjával megszóróm, akkor még 2-3 nap múlva is olyan mintha friss lenne,csak bele kell tenni a forró levesbe.
2009. máj. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én így készítem:Egy kicsi tálba teszek diónyi vajat,vagy kevés olajat 1 tojást rá ételízesítőt,sót,apróra vágott zöldség zöldet,kevés fokhagymát nyomok bele.Beleteszem a grízt annyit,hogy laza massza legyen negyed órát hagyom állni,közben a gríz magába szívja a nedvességet,és ezáltal keményebb lesz.Kiskanállal a levesbe szaggatom,vagy nokedli szaggatóval.Ugyanígy csinálom a májgombócot is,csak azt turmixba keverem ki a máj miatt.
2009. máj. 7. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
én először felverem a tojásfehérjét, utána beleteszem a sárgáját és utána a grízt. Az első válaszolóval nem értek egyet, engem úgy tanítottak (és tapasztaltam is), hogy úgy kell időzíteni, hogy mire a galuskát elkészíted, főjjön a leves, és azonnal bele kell tenni, különben megkeményedik. Sose főzöm külön, mindig a levesbe szaggatom.
2009. máj. 10. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!