Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van Jó recepted?

Van Jó recepted?

Figyelt kérdés
szeretnék uj receptet kipróbálni ha van egyszeru suti recepted akkor irj ;)
2011. nov. 7. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Kakakós lepény:

25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 10 deka vaj, 1 tojás, 1 csom. sütőpor, 4 deka keserű kakaópor.

a vajat a cukorral , tojással kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, apránként a tejet, végül a kakaót.

közepes, sütőpapíros tepsibe öntjük, tűpróbáig sütjük.

lehet bele tenni mazsolát,sütésálló lekvárt darabokra vágva, de magában porcukrozva is finom.

előmelegített sütőben kezdjük a sütést, majd kb 10 percig 180 fok körül sütjük. utána egy kicsit visszafogva a lángot kb még 25 perc.

2011. nov. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
koszonom szépen ki is próbálom ^^
2011. nov. 7. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kinder bueno


Hozzávalók: 6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, háztartási keksz


Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin, 2 dl tejszín


A tészta elkészítése:


A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján ( kb. 32 * 24 cm ) sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.


A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.


A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.


Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3 - 4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.


Édesszájúaknak ajánlom! Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot. A mogyorókrémet könnyebb a tésztára rákenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.

2011. nov. 7. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Olasz vagy dobálós rétes?


20 dkg cukor

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

Ezt összekeverni. Tepsit jól kikenni kb 5 dkg margarinnal, és a szárazalkotók felét beletenni, majd erre önteni egy kicsi tojásos tejet, kb 2 dl-t (lent a hozzávalói).

Aztán jöhet a töltelék: pl reszelt alma, tökös mák, meggy, barack, túró stb.... majd a szárazalkotók másik fele erre rá. (A töltelékre szoktam van.cukrot és/vagy fahéjat, citromhéjat, gyömbért is szórni.)


2 egész tojás

1/2 liter tej

Jól kikeverni, és a"tészta" tetejére önteni (ill egy kicsit a tészta felére). Villával megszurkálni,hogy le tudjon folyni,majd 5 dkg vajat az egész tetejére szelni.


Be a sütőbe és megsütni. Mi tökös-mákkal szeretjük a legjobban.


Üdv!

2011. nov. 7. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Kb 2 hónapja kerestem egy recepetet, mert olyan kisfiú jött hozzánk vendeégségbe, aki tojásérzékeny.

[link]

A recept ill. a süti bevállt, sőt, tortának is megsütöttem, kakaó helyett diót használtam, cukrot pedig barnacukorral váltottam fel.

Nagyon finom, nedves, és tölteléket nem igénylő süti...kicsi brownie-szerű.

2011. nov. 7. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkitol a recepteket :DDDDD
2011. nov. 7. 13:57
 7/7 doboszoli ***** válasza:
Van!
2011. nov. 7. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!