Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jo recepteket szeretnek, mert...

Jo recepteket szeretnek, mert mar meguntam, hogy majdnem mindig ugyanazok vannak. Irnatok nekem recepteket?

Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Rakott krumpli: krumpli, csirkmell kocka, tejszín, izesítő???
2009. máj. 8. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Milyen receptekre gondoltál?
2009. máj. 9. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
mindegy...gulyas,hgy kell csinalni,bab fozeleket meg nemtudom en meg csak kb 1 eve fozok de meg nem tudok sok mindent,mert a ferjem majdnem csak indig csibemellet akar enni,de en ma rosszul vagyok tole.
2009. máj. 9. 08:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

akármilyen husiból elkészítheted :


Hozzávalók:

30 dkg hús, 1 szál közepes répa, 2 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 2 közepes fej hagyma só, piros paprika, kömény, zsiradék.


Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni, mikor már majd nem megpirul, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kávéskanálnyit és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, párpercig együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Csipetkével is gazdagíthatjuk, tulajdonképpen egy tál ételként is kenyérrel fogyasztva tökéletes. ( A Hamis gulyásleves pont így készül csak hús nem kerül bele, helyette csipetke van benne.)

2009. máj. 9. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazi gulyást akarsz készíteni akkor marhahúsból készíted el abból a legfinomabb,és miután aranysárgára pirítottad a hagymát félrehúzod a tűzről,megszórod pirospaprikával,és és a sok tévhittel ellentétbe nem teszel rá húst hanem ezt az olajos hagymás pirospaprikás cuccot visszateszed a gáztűzhelyre és felöntöd egy fél dl vízzel és zsírrjára pirítod ,azaz kiforralod belőle a vizet ez elképesztően jó ízt ad neki,így alakulnak ki a jelleget adó pörzsanyagok,ezt a folyamtot megismételheted akár 4-5X is,persze azért majd keverd is meg közbe nehogy oda égjen,miután úgy gondolod,hogy elég dobd rá a húst és ne önts rá vizet hanem addig pirítsd még nem enged levet ha már kevés lé van rajta öntsd fel,és minden mehet az elöbbi recept szerint.Csipetkét pedig mindenképpen tegyél bele ,mert anélkül nem is gulyás a gulyás :D! Jó főzőcskét
2009. máj. 9. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Csirke mell szeletek,ezeket egy kicsit le borsozhatod,és pácold be egy yoghurtos, erős pistás,sós, olajos pácba,úgy hogy a joghurt frankón ellepje.Ha eltelt a pácolási idő,ha van rá mód grillen,tárcsán süsd meg ha nicns akkor megcsinálhatod serpenyőbe kevés olajon,vagy tepsibe mondjuk úgy h főzöl krumplit felszeleteled,tepsi kevés olaj,krumpli,és rádobod a hús szeleteket és még ráöntöd a páct is,hát nemtudom nekem összefut a nyál a számba már ha rágondolok akkor is :),de csinálhatod úgy is,hogy mondjuk párolt rizzsel és csinálsz mellé egy ilyen grill saláta szerűséget,az meg úgy néz ki ,hogy kevés olajon cikkekre vágott vöröshagymát meg lilahagymát addig mlegíted még egy kicsit nem esik össze,akkor dobsz rá finomra vágott fokhagymát,ezzel egy icipicit odapirítod de tényleg csak egy kcsiit mert gyorsan megkeseredik a fokhagyma,mehet rá tv paprika vagy kilforniai,cikkekre vágott paradicsomot vagy ilyen konzerves hámozott paradicsomot teszel rá,de inkább az utobbit ajánlom avval szerintem finomabb,aztán még dobhatsz rá cukkinit akár padlizsánt,sózod borsozod erős pista :) kakukkfű bazsalikom. nem kell nagyon szétfőzni csak h egy kcisit essenek össze.
2009. máj. 9. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
meg ha tudtok valamit nyugottan irhatok.ezeket hetfon kedden meg is csinalom.mert nalunk csak 1 napig van el a kaja mert mindig elfogy.addig is koszi
2009. máj. 9. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt a spárga szezon.

Spárga egy szuper ´finom köret lehet bármely sült mellé.

Spárga lényege hogy friss legyen és jól meglegyen tisztítva, vagy is mint a répát krumplipucolóval le kell hántani a felsö részét, mert ez fás. A feje a legfinomabb. Ha ez készen van akkor sós vízben kell kifözni és holland szószt csinálni mellé, és bármely sülthús mellé isteni, egy kis krumplival.

2009. máj. 10. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

nagyon fincsi receptek :

LEVESEK


[link]

2009. máj. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]


burgonyás kaják

2009. máj. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!