Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy és mibôl kell csinàl...

Hogy és mibôl kell csinàlni fondant otthon?

Figyelt kérdés
2011. nov. 27. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Cukorból és vízből.
2011. nov. 27. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak cukor ès viz???
2011. nov. 27. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Így van csak cukor és víz a fondant.
2011. nov. 27. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

A csak cukor és víz kicsit kevés.


Küldöm a linket, ebből többet fogsz tudni a fondant-ról.


Én a pillecukrosat ajánlom, de bármelyiket kipróbálhatod.


[link]

2011. nov. 27. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. nov. 27. 21:20
 6/10 anonim ***** válasza:
25%

Szia! Én a múlt héten csináltam először és szuper lett: Ez alapján csináltam:


1 e.k. zselatinpor

3 e.k. víz

1 e.k. vaj/margarin (Én vajat használtam)

2 e.k. méz

50 dkg porcukor

ételfesték ha színezni szeretnéd


1, A zselatint a vízzel összekeverjük.

2, Időközben egy lábosban felmelegítünk 2-3 ujjnyi vizet. Amikor már forr, rátesszük a zselatinos folyadékot, és állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a zselatin teljesen felolvad

3, Ezután hozzátesszük a mézet és a vajat, addig keverjük, míg a vaj teljesen feloldódik

4, A porcukrot egy tálba tesszük, kicsit megkevergetjük kanállal és egy mélyedést csinálunk a közepébe

5, A zselatinos masszát hozzáadjuk a porcukorhoz, és kanállal beledolgozzuk a porcukrot (lehet kézzel is, csak vigyázz meg ne égesd magad)

6, Annyi porcukrot gyúrjunk még bele, hogy szép egynemű legyen a massza

7, A kész masszát becsomagoljuk frissen tartó fóliába, hogy ne száradjon ki. (szobahőmérsékleten tarthatod akár 2 hónapig is)


Használat előtt jól vajazd be a kezed és gyúrd át a masszádat, ha netán bekeményedne akkor így vissza puhul! Színezni ilyenkor tudod olyanra amilyenre szeretnéd!

Ja és 2 folpack között tudod kinyújtani, így nem ragad hozzá semmihez!

Ha van még kérdésed írj! Mire szeretnéd a fondant?

2011. nov. 28. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Előző vagyok!


Én tettem bele kis Mandula aromát, hogy marcipános íze legyen! De tényleg csak keveset, mert zöld színű és beszínezheti a masszádat!

2011. nov. 28. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Fondant pillecukorból:


Hozzávalók


30dkg fehér pillecukor


30-35dkg porcukor


2 evőkanál víz


A pillecukrot margarinnal (vagy kókusz zsír) jól kikent, mikrohullámú sütőbe helyezhető edénybe tesszük (jó nagy legyen mert dagadni fog a pillecukor), és hozzáadunk 2 evőkanál vizet, felolvasztjuk a mikrohullámú sütőben. Körülbelül 20 másodpercig melegítsük (nem a legnagyobb fokozaton), keverjük át fakanállal, amit jól bekentünk növényi zsiradékkal, mert nagyon ragad a pillecukor.


Ismételjük meg ezt mindaddig amíg teljesen folyékony nem lesz (kb.2-5 perc).


Az átszitált porcukor 3/4 részét keverjük hozzá fokozatosan, ha már nem tudjuk keverni, akkor jól (margarinnal) bekent kézzel gyúrjuk össze (a munkafelületet is kenjük be zsiradékkal). Ha ragadna, akkor adjunk hozzá még cukrot.


Mire a porcukrot felveszi jól összeáll, és puha, rugalmas könnyen formálható masszát kapunk.


Nyújtáskor a sodrófát is érdemes bekenni margarinnal.Ha a massza nem akar összeállni, vagy túl sok cukrot adtunk hozzá, akkor érdemes egy pici vizet hozzáadni, és visszatenni pár másodpercre a mikróba, és átgyúrni.


Ebből az adagból 60-65dkg masszát kapunk, amely elegendő egy 26cm átmérőjű torta bevonására.


Légmentesen csomagoljuk be.


Ha másnapra kicsit keménnyé válna, tegyük be a mikróba pár másodprecre, és ismét könnyen gyúrható lesz.


Ízesíthetjük aromával is, pl: mandula aroma.

2011. nov. 28. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Fondant zselatinból:


Hozzávalók:


0,5 kg porcukor


2ek. glükóz


1,5ek. víz


6g zselatin


15g növényi zsír


1,5 ek glicerin


pár csepp szintelen mandula aroma


A vízzel beáztatott zselatint vízfürdőn felolvasztjuk. Hozzáadjuk a glükózt, glicerint, zsiradékot és egy kicsit melegítjük. Hozzáadjuk az aromát. Az átszitált porcukor felére ráöntjük, és elkeverjük, majd a többi cukrot fokozatosan hozzáadjuk és készre gyúrjuk. Ha túl kemény lenne kevés vízzel puhítjuk, ha túl puha, cukrot adunk hozzá. Az állaga akkor megfelelő ha nem ragad a kézhez.. Ha nem azonnal használjuk fel a fondantot, akkor légmentesen csomagoljuk be. Használat előtt gyúrjuk át.


Fondant mézzel:

15dkg kristálycukor

0,5dl víz

1evőkanál méz

(ezekből cukorszirupot főzünk)


8g zselatin

3 evőkanál víz

csipet só

1-2 teáskanál glicerin

40-50dkg porcukor


Főzzünk cukorszirupot a 15dkg cukorból, 0,5dl vízbőlés az egy evőkanál mézből. A zseletinra ráöntjük a vizet, és amíg a szirup fő, addig meg is dagad a zselatin.Ha kész a szirup akkor ontsük rá a zselatinra és adjuk hozzá a glicerint.

Verjük habbá.

A jól átszitált porcukrot hozzákeverjük, hozzágyúrjuk (lehet1-2 tk. keményítőt is hozzáadni, ha nagyon ragadna).Ha aznap burkoljuk vele a tortánkat akkor adjunk hozzá 0,5kg porcukrot, de ha másnap akkor elég 40dkg cukor, nem baj ha ragad, másnapra összeáll. Ha mégis úgy érezzük hogy ragad, akkor egy kis porcukrot adjunk még hozzá.

2011. nov. 28. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mèg nem csinàltam ilyet de nagyon szeretném kipróbàlni, csak nagyon sokféle recept van ès fogalmam sincs, h meik vàllik be, de ez a zselatinos tetszik. Amugy a baràtomat akarom meglepni valamien fincsi tortàval, szereti az ilyesmit.;)
2011. nov. 28. 18:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!