Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzához milyen paradicsomból...

Pizzához milyen paradicsomból érdemes szószt csinálni és hogyan?

Figyelt kérdés
A hétvégén szeretnék pizzát sütni és ehhez szeretnék paradicsomos szószt készíteni.Azt szeretném megkérdezni csinálhatom e konzerv paradicsomból?
2011. nov. 29. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet, de a friss paradicsomból a legfinomabb, mert úgy fűszerezed, ahogy Te akarod.
2011. nov. 29. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

szerintem a mostani paradicsomból nem lehet jó szószt készíteni.

én a dobozos, fél literes paradicsompürét szoktam a tésztára tenni, azt fűszerezem.

2011. nov. 29. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekünk az apuék által a kertben termesztett paradicsomból készült isteni finom paradicsomszósz nyáron, azt tettük el télire, nálunk ez kerül a pizzára. :) Ilyenkor télen szerintem jobban jársz a konzervparadicsommal, mint a melegházas, ízetlen zöldségekkel, csak figyelj, hogy olyat vegyél, ami sima sós lében van eltéve, nincs különösebben fűszerezve. Így a saját ízlésednek megfelelően készítheted el.
2011. nov. 29. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a mélyhűtőben van eltéve nyári édes paradicsom, abból szoktam, de ha nincs akkor paradicsomszósz és ketchup keverékéből.

Kis olajban megdinsztelek 1 fej apróra vágott hagymát, sózom, adok hozzá oreganót és bazsalikomot, mokásskanálnyi pirospaprikát, majd paradicsom ivólevet vagy kicsit felvizezett paradicsomszószt és ketchupot, összefőzöm és készen is van. Ha nem elég édes mehet hozzá kis cukor és aki szereti tehet bele csípőset is.

2011. nov. 30. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem ez vált be: konzerv paradicsompüré, pár csepp olivaolaj, bazsalikom, só, oregánó. ezt kenem mindig a pizzára véknyan.
2011. nov. 30. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

bocs, hogy visszakérdezek.

kedves 4-es!

hogy teszed el a mélyhűtőbe a nyári paradicsomot? épp én is elkondolkodtam rajta nyáron, hogy ezt kéne eltenni télre, csak nem mertem nekiállni, mert még senkitől sem hallottam, hogy érdemes. féltem attól, hogy a nagy víztartartalma miatt nem lenne élvezhető kiolvadás után.

köszi!

2011. nov. 30. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!