Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom a fánk belsejébe...

Hogyan tudom a fánk belsejébe "belevarázsolni" a lekvárt?

Figyelt kérdés
Magát fánkot sütni tudok, csak azt nem, hogy hogyan kerül bele a betét, pl. lekvár, nutella, stb.,... szegény édesanyám tudta igy csinálni a fánkot, csak sajnos már nincs közöttünk, és öt nem tudom már megkérdezni:(
2009. máj. 14. 01:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle módon.

A kész fánkba egy erre a célra szolgáló eszközzel beletöltöd.Szerintem ez aléggé macerás.

Én úgy szoktam,hogy kiszaggatom a fánkot,felére ráteszem a lekvárt,stb.tölteléket,majd beborítom agy másik fánkkal,és a fánkszaggatóval újra kiszúrom ( a kettőt együtt.) Kelni hagyom,majd kisütöm.

2009. máj. 14. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy kiszaggatás után kicsit széthúzom a tésztát, belerakom a tölteléket (nem túl sokat), majd összehúzom a széleit, összenyomkodom és az asztalon kevés liszten forgatom (úgy, hogy az összenyomkodott fele legyen lent). Igy előbb-utóbb összetapad teljesen es nem igazán látszik, hogy ott volt összefogva. Azután még hagyom kicsit kelni, hogy még egységesebb legyen. Fontos, hogy a tapasztást száraz kézzel csináld, ne legyen lekváros az ujjad és ne is kenődjön a lekvár a szélekre, ahol össze szeretnéd ragasztani a tésztát, különben szétcsúszik.

Az is jó megoldás, hogy megsütöd és utólag töltöd meg, a bolti fánknál is ez a gyors módszer. Töltőzsákba rakod a tölteléket, ami nem lehet túl kemény, tehát a lekvárt érdemes jól átkavarni, esetleg picit hígítani is és egy vékony cső formájú fejet raksz a zsákra, kilyukasztod a fánkot és belenyomod a dolgokat. Igaz, a lyuk ott marad, de mivel pici, így nem lesz látható. Célszerű az oldalán lyukasztani.

2009. máj. 14. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Ha van tortadíszítéshez használt "fecskendő" abba teszed a lekvárt, így kis lyukon bele tudod nyomni. Ha nincs, az oldalán vágjál késsel egy kis rést és kanállal beleteszed. Ez a macerásabb.

Esetleg késsel kitágítod a lyukat, akkor már zacskóból (aminek a csücskét levágod) bele lehet nyomni.

2009. máj. 14. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Èn krémkinyomóval(tortadíszítö) szoktam a nutellét beletenni a nyers tésztába.Hagyom még kb.10 percig,majd sütöm.
2009. máj. 14. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

koszonom az idaigi valaszoloknak, a masodik valaszolo tanacsat probalom meg eloszor, mert csak az az igazi..:)

anyukam is azthiszem valahogy igy csinalta,

koszi meg1szer,..mindenkinek

2009. máj. 14. 15:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!