Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csirkét készíteni?...

Hogy kell csirkét készíteni? (sütni/főzni, nem tudom)

Figyelt kérdés
Onnan induljunk el, hogy elmegyek a henteshez és megveszek 1 kiló csirkét. Hazamegyek, és innentől leírná valaki, hogy hogy kell elkészíteni a csirkét úgy, hogy ehető legyen? Semmit nem értek hozzá, légyszi segítsetek!
2011. dec. 3. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

" elmegyek a henteshez és megveszek 1 kiló csirkét "


de ari,

2011. dec. 3. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
6%

Ne egész csirkét vegyél,mert az nem gazdaságos. Ne is mellét,mert az drága és nagyon száraz. Elég macerás pácolgatni stb,hogy ehető legyen.

Combot vegyél. Abból készíthetsz pörköltet. Kiránthatod vagy megsütheted.

2011. dec. 3. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Vegyél csirkecombot, mosd meg és sózd be.

Pucolj krumplit és vágd fel kiskockákba. Tedd fel pici sóval, a tűzhelyre, hogy felforrjon, majd szűrd le.Vegyél egy tesit , öntsd bele a krumplit, majd rakd rá a combokat.Kb 40 percig süsd légkeverésen 200 fokon.

Egyszerű és finom.

2011. dec. 3. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha bontott csirkét veszel (vagy szárnyat, combot, mellett, nyakat vegyesen), és pörköltnek készíted, akkor először nézd végog a csirkét, hogy szépen van-e tisztítva.

Ha tollas, pelyhes, akkor perzseld át. (Ha nincs gázégőd, akkor gyertya felett is megoldható.) Ezt követően mosd át.

Fogj egy közepes vöröshagymát, és kockázd fel. Tedd lábasba, önts rá kb 3-4 ek olajat, és dinszteld. Ha a hagyma üveges (kb 3-4 perc), akkor vedd le a tűzről, és tegyél hozzá őrölt pirspaprkikát. Kb 3-4 teáskanálnyit.

Tedd bele a húsokat, és rakd vissza a tűzre, hogy rotyogjon és levet eresszen.

Tehetsz hozzá sót, borsot, vegetát, paprikát, paradicsomot, köményt, fokhagymát. Ha szépen rotyog hagyd,hogy a levét elfője, majd öntsd fel vízzel, hogy ellepje, és szépen rotyogtasd. Ha elfőli a levét önthetzs utána.

Addig főzd, amíg a húsba szúrt kés szépen átmegy rajta. (Időnként vegyél ki egyet és próbáld meg.)


Remélem érthető voltam.


Üdv!

2011. dec. 3. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ebből mindent megtanulhatsz, amit a sütés-főzésről tudni kell, ill. tudni lehet!

2011. dec. 3. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

18,32 vagyok!

Azért tartom célszerűnek, hogy lementsd magadnak Horváth Ilona szakácskönyvét, mert:

- abban az alapvető dolgok is érthetően vannak leírva (pl. rántás-készítéstől kezdve akármi)

- ad egy alap-ismeret az egyes egyszerűbb és kissé bonyolultabb kaják elkészítéséhez

- ha ezen az oldalon nem kapsz a kérdésedre időben választ, akkor is kéznél a segítség


Másrészt látod: itt ahány kérdés, annyiféle választ kapsz, kezdőként lehet, hogy nehéz lesz eligazodnod abban, hogy egy-egy esetben kinek a válaszát fogadd meg.

2011. dec. 3. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
ez a kérdés kb olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy hogy kell sütit sütni, elmegy a boltba, vesz egy kiló lisztet és utána?? egymillió féle képpen meg lehet csináli, sült csirkének, pörköltnek, töltött csirkének, gyrosnak, combját, mellét, egyben, becsináltlevesnek, kentucky sült csirkeszárnynak, hawaai szeletnek, stb stb stb stb..
2011. dec. 3. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Veszel valamilyen csirkerészt, pl mellet.

hazamész, felszeleteled, majd egy tálba teszed. összekeversz egy-két pohár natúr joghurtot valamilyen fűszerkeverékkel, amit szeretsz, ráöntöd a húsra, kicsit átmozgatod hűtőbe teszed kb 2 órára, hogy mindenhol joghurtos legyen. Veszel sütőzacskót, beleteszed a húst(a joghurt nagyját szedd le róla, de egy kicsi maradjon, hogy szaftos legyen) nagyjából egyenletesen, a zacskót lezárod, vágsz rá néhány pici lyukat, hogy a gőz távozni tudjon, és beteszed a sütőbe. kb 30 perc után kivágod a zacskó tetejét, hogy piruljon, 10 perccel később kész.

ugyanezt joghurt nélkül krumplival, gombával is megcsinálhatod, vagy vehetsz ilyen zacskóval egybecsomagolt maggis cuccot, bár abban nagyon miniatűr sütőzacskó van, ezért szoktam venni nagy méretűt. Elrontani nem lehet:)

2011. dec. 4. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!