Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Ha összegyúrtuk a mézeska...

SOS! Ha összegyúrtuk a mézeskalács tésztáját akkor azt kell pihentetni valameddig vagy egyből lehet lyukasztani?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok.Ez az első mézeskalácsom és ahogy nézelődtem a neten kb 500 féle receptet találtam és nem tudom hogy melyik lenne a legjobb mert nem vagyok valami nagy konyhatündér.

Ezt találtam először:

[link]

és nekem ez szimpatikus volt,de ebben az egyben találtam azt,hogy egy napig kell pihentetni,a többiben semmit,meg ebben nagyon soknak találom az 1 evőkanál fahéjat.

Ha valaki tudna valami biztosat mondani,esetleg egy tuti,bevált receptet,az nagyon jó lenne.

Köszönöm szépen.


2011. dec. 6. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Minden tésztát kell kicsit pihentetni. Ha nem volt oda irva,hogy kell.akkor is 1 órára ted be hütöbe,hogy valamennyire összeérjenek az izek...

Nekem olyan receptem van aminek 1 éjszakát kell állni a hütőben,de sütés után már puha... rögtön lehet enni...

2011. dec. 6. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Akkor szerintem ma összegyúrom a tésztát,letakarva elteszem és holnap lyukasztom/sütöm ki.

Még annyi hogy a fahéj mennyiségéről mi a véleményed és mennyit tegyek bele?

2011. dec. 6. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem külön külön teszem bele füszereket.. mindig mézeskaslács füszer kevéréket teszek bele. mert olcsobb minha minden füszert külön vennék.

A fahéjjal ovatosan mert ha sokat teszel bele akkor megkeseredhet.. szerintem a kis kanálnyi elég hozzá...

2011. dec. 6. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

1kk fahéj

1-2napig kell állni hagyni a tésztát

2011. dec. 6. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is egy kávés kanál, vagy teáskanál esetleg, de biztos nem egy evőkanál!:) Szerintem tegyél még bele ugyanennyi Mézessütemény-fűszerkeveréket is, attól is nagyon finom lesz, én egy kis késhegynyi gyömbért is szoktam, meg egy kis vanilia aromát.. Egy éjszaka hűtőben az elég szokott lenni nekik, de ha sietős a dolog az 1-2 óra is megteszi; a tészta akkor lesz levegősebb, lukacsosabb ha nagyobb a hőmérséklet különbség és hirtelen kap meleget.. (valahogy így mondták nekem egyszer..:), meg könnyebb nyújtani, ha szilárdabb a vaj... stb.:)
2011. dec. 6. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Kávéskanál lesz az. :)

És ha a recept írja, akkor pihentetni szoktam, ha nem, akkor nem.

2011. dec. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
70 deka liszthez nem sok az evőkanál fahéj, persze a mézes fűszerkeverék szerintem is finomabb.
2011. dec. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!