Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyennek kell lennie a tésztán...

Ilyennek kell lennie a tésztának sütés után? Többi lent

Figyelt kérdés

Anno találtam egy kosárka receptet:

[link]

Ma csináltam meg. Még sokaltam is a vajat így picit ragadt a kezemhez ,de nem szilárdítottam meg több lisztel, tehát minden a recept szerint haladt tovább...sütési időt ugyan nem írt, de olvastam, hogy kb. 190fok 15-20perc.Kiis sült 20perc alatt(15percnél még nem volt színe a +5percnél meg a belseje maradt halvány sárga a széle meg halvány barna) majd kihűlés után a kosárka formából kivéve nem puha tészta lett , mint a nyers alap volt hanem szilárd...először csináltam ilyent de a tésztának keménynek kell lennie sütés után vagy a töltelék fogja puhítani vagy vmi nem oké a receptel?előre is köszi jah és buék


2012. jan. 1. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:

ez egy sima linzer tészta recept,és teljesen normális,hogy megkeményedett.a tölteléktől másnapra finom omlós lesz :-))


és tényleg nem kell 20percig sütni,még ha úgy is tünik hogy még nyers a közepe,mert kihülés után úgyis meg fog keményedni.

2012. jan. 1. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi :) a krémje Nagyon fini lett ,most a "kinti hűtőben" vagyis az erkélyen van dermedni a csoki miatt. de gondolom utánna is hűvösbe kell tartani majd nem?
2012. jan. 1. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Amíg nem fagy, tarthatod az erkélyen. csak ne süsse a nap, mint éppen most:))
2012. jan. 2. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
igen tapasztaltam így ment a benti hűtőbe ,de 28db volt most már csak 11 :)
2012. jan. 2. 15:28

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!