Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hivatásos szakácsok, séfek,...

A hivatásos szakácsok, séfek, hogyan főznek meg olyan kajákat, amiket ők maguk nem szeretnek netán undorodnak tőlük?

Figyelt kérdés
Már többször gondolkodtam azon pl Gordon Ramsey-t nézve, hogy hogyan tud úgy megfőzni mondjuk egy polipot, hogy közben undorodik tőle. De mondhatnám a pacal pörköltet is. Vagy nem is ehet szakács az, aki nem szeret minden ételt? Ezt nehezen tudom elképzelni.
2012. jan. 2. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy profik.

Amúgy nem hiszem, hogy sokkal nehezebb, mint bárki másnak elvégezni egy olyan munkát, amit egyébként utál.

Szerinted a takarítónő szeret wc-t pucolni?

2012. jan. 2. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Ő is emberből van, egész biztosan vannak kedvenc ételei, és vannak, amelyeket nem szeret.


:D

Ha a pacalt nem szereti, ne is fogjon hozzá főzni, mert abból jó biztosan nem lesz. Inkább adja nekem, majd én megfőzöm. :)))

2012. jan. 2. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem kell ehhez séfnek lenni. Háziasszonyként is megfőzök olyan ételeket, amiket nem szeretek, sőt, a halnak a szagától például rosszul vagyok, de fontosnak tartom, hogy a gyerekeim egyenek halat. Ugyanígy nem "büntetném" a családomat azzal, hogy "megvonok" tőlük ételeket csak azért, mert az nekem nem ízlik.
2012. jan. 2. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A párom és a sógorom is profi szakács.


Mind a ketten nagyon finoman főznek.

Bármit el tudnak készíteni, de attól még hogy ők nem szeretnék esetleg az ételt, kóstolniuk muszáj hogy tudják mi hiányzik még belőle.

2012. jan. 2. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Sok esetben ki lehet kerülni a kóstolást. Ameik ételnek a színén, állagán látszik h mikor jó azt nem muszáj kóstolni. Én pl nem eszek babot, de tudom h miennek kell lennie a, a levét meg megkóstolom az ételnek. Ennyi. Amúgy háziasszonyként még könnyebb is. Mindig talál valakit az ember aki kóstol :D
2012. jan. 3. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Kóstolás nélkül lehetetlen kifogástalan ételt főzni.

ha a "nagyok" nem is merőkanállal, de egy kiskanállal biztosan időnként belekóstolnak a remekművekbe, mert kiben bízzanak, ha nem a saját ízlésükben.

Nem szólhat át a másiknak, "Gyuri , gyere kóstold már meg a pacalomat, mert én útálom" :))

persze ez csak az én véleményem,felteszem a két kezem, ha nem így van:))

2012. jan. 3. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Én vagyok az aki nem eszi a babot. Egy csilis babot v bablevest még jobban meg tudok csinálni mint ismerősöm aki eszik babot. A bab állagán látszik mikor jó így csak a levet kell kóstolni.
2012. jan. 3. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én szakács vagyok és mindent meg kell és meg is kóstolok ami kimegy a kezem alól. Teljesen más kategória otthon főzni, meg mondjuk egy 400 fős rendezvényre.
2012. jan. 3. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én még csak tanuló vagyok, de ha benne vagy a munkában egyszerűen elillan az undor , mindent megcsinálok és megkóstolok azt is amit útálok.
2012. jan. 10. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
legalábbis nálam így van :-)
2012. jan. 10. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!