Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudok csinálni az ehetetle...

Mit tudok csinálni az ehetetlenül sós csülkös bablevessel?

Figyelt kérdés

Átmostam jól a csülköt, mégis olyan sós hogy marja a torkomat.Már belefőztem 5 nagy szem krumplit és nem használt semmit.

Megtudom valahogy menteni?


2012. jan. 7. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Öntsd le a fele levet a levesröl és tegyél hozzá vizet . Lehet,hogy segit . Nekem volt amikor bejött...
2012. jan. 7. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
A csülköt én elöször külön vízben főzöm fél puhára ,aztán teszem csak a leveshez ,és ezt az első sós levet kidobom. Probáld meg,hogy a leves fele levét vedd le,és potold vízzel. főzd össze újra..
2012. jan. 7. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja igen azt elfelejtettem írni hogy már a vízcsere is megvolt. :(
2012. jan. 7. 17:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha vizcsere ,meg volt már semmit. A levet dobd ki a csülökböl,meg csinálj valamit. daráld le és csinálj fasirtot , vagy sonkás kockát, csak most csülkböl. Vagy hidegen reggelire, eseleg , süsd meg tepsibe ,hogy jól megpiruljon -csülök pékné modra...
2012. jan. 7. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
22%
Bele kell főzni egy egész nyers krumplit. Ez az elsózott pörköltön is segíteni szokott.
2012. jan. 7. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
daráld le a csülköt a sós külső börét vedd le. a babot kostold meg,hogy mennyire vette át a só izét ,ha nem nagyon akkor mentsd meg és csinálj chillis babot belőle..
2012. jan. 7. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk....:)

viccen kívül én csak annyit tennék, hogy a húst lemosnám, átsütném egy kicsit és főzelékkel valahogy lenyomatnám.

vagy, amit már mások is gondoltak, ledarálni, tejföllel lazítani és valami levelestésztás batyuba tölteni. de lehet ezt a tölteléket főtt, kivájt krumplikba is tölteni, tetejére egy kis reszelt sajt és mehet a sütőbe.

esetleg egy adagot lefagyaszthatsz egy későbbi pizzafeltétnek is jó lesz.

mindenképpen valami sótlan semleges társsal próbálkoznék.

még a sonkás-tejfölös-sajtos tészta jutott eszembe, akár tepsiben megsütve is finom lenne.

2012. jan. 7. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a segítségeket!Párom lenyomta, úgy ahogy segített neki rajta a tejföl.

Én nem szeretem tejföllel, sok kenyérrel és sok vízzel meggyürkőztem vele.


Egy biztos.Soha többet nem veszek vákum csomagolt csülköt, mindig azzal szívom meg így! :(

2012. jan. 7. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:

A füstölt (sózott húsokat) előző este alaposan át szoktam kaparni, egyrészt a füstölés maradványaitól, másrészt az esetlegesen rajta levő sótól.

Éjszakára pedig hideg vízben áztatom reggelig, hogy a sónak legyen ideje kiázni belőle.

Utána teszem fel új lébe főni, és a sózással még akkor is nagyon óvatosan bánok, amíg minimum félfövésbe nem ér, nem rakok bele sót.

Ez a módszer nekem bevált.

2012. jan. 7. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szedd kia csülköt a levesből, reggelre alaposan áthűl. Akkor szeld fel kb. fél-egy cm-es szeletekre. (Előtte a csontot szedd ki belőle). A szeletekről vágd le a bőrét.

Majd forró zsírban (olajban) süsd őket rózsaszínre, a tetejére üss tojást, és hagyd, hogy együtt süljenek meg.


Lapáttal tudod kiszedni, alaposan lecsorgatva róla a zsírt (ham end egs) reggelire meleg kaja, de ha kihült, akkor is ehető lesz.

2012. jan. 7. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!