Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrászok! Az extra szelet...

Cukrászok! Az extra szelet sütemény töltelékét milyen és mennyi alapanyagból készítitek?

Figyelt kérdés

Kb. így néz ki. Ez is extra szelet, csak amit én vásárolok, valamivel csinosabb.

[link]


Azt jól gondolom, hogy a tészta piskóta? Ha van rá külön recept, azt is kérlek írjátok le.


2012. jan. 18. 22:16
 1/2 anonim ***** válasza:
A süti alapja piskóta valóban. (nem vagyok cukrász) Azt hogy mennyi krémet készíts hozzá, az attól is függ, hogy mekkora adagot készítesz, tehát, hogy mekkora a tepsi, amiben sütsz. Kell egy síma piskótalap, meg egy kakaós, egy jó adag finos vaníliás krém, meg egy jó adag jó csokis-kakaós krém. Én azt hiszem kennék a piskótára vékonyan egy kis lekvárt is -valami nagyon finomat, és arra menne a krém.
2012. jan. 19. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Szia Az Extra szelet valóban nem egy ördöngős sütemény.

ahogy az elődöm is elmondta ugyanaz, csak nincs benne lekvár . Fontos hogy amikor a csokis piskóta lap anyagösszeállításánál ugye kakaóport használunk és amennyit beleraksz a piskótába annyi lisztet hagyj ki belőle (házi készitésnél nem kell sok kb 3-5 dkg vagy egy-másfél kanál). Valamint amikor a krémjét készíted,bármilyen vaniliás pudingpor megteszi. Nyilván a jobb minőség jobb ízhez vezet, de fontos amikor még nem forrt fel a tejed csak meleg, merj egy keveset a porra egy kis edényben és kavard ki pár kavarintással csomómentesre (simára) utána amikor felforrt a tej hajsd kisebb lángra de ne zárd el. Öntsd bele a tejbe a simára kavart vaniliás puding port és rottyantsd meg egyszer FOLYAMATOS KAVARGATÁS melett. Akkor jó a krám ha érződik hogy sürüsödött. Utána rakd ki a hidegre és időnként kavard meg mert különben ugyancsak csomósabb lesz a kelleténél mikor majd töltöd a piskótába. Ha kakaós krém kell ne vegyél külön, hanem csinálj annyi krémet hogy elég legyen az egész betöltésére valamint a tetejére disziteni és majd szitálhatsz kakaót a vaniliás krémbe. Még egy apróság, csak akkor töltsd be a piskótát mikor már a piskóta és a krém is kühült különben megizzad a piskótád is gyönyörű szép zöld lesz. A Piskótalapnak bármilyen alap piskóta recept megteszi, amit a cukrászok csinálnak abban van egy bizonyos emulgáló szer ( "yilk" avagy "fókazsír") ami nagymértkben javitja a piskóta állagát és a piskóta készítésénél nem kell szétválasztani a fehérjét a sárgájától ahhoz hogy habos végeredményt kapjunk és sütés után ne legyen lapos a piskótánk. Otthoni használatra nincs sok értelme, hiszen mi nem nagyüzemben gyártanánk ugye :).

2012. jan. 25. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!