Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a csülköt...

Ki hogy készíti a csülköt sütve? Sütöttem már, de belülről olyan íztelen lett! Holnap azt főznék!

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem fűszerezted meg rendesen, akkor ízetlen csak. Pácold be rendesen és a sót ne a pácba tedd, mert az kivonja a hús nedvességtartalmát.
2012. jan. 30. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Puhára főzöm babér leveles ,borsos, vizben. Majd kicsontozom,és kivül belül füszerezem, só ,zuzott fokhagyma és bors jól bele dörzsölöm..
2012. jan. 30. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, igen, ezt bizony ki kell tapasztalni :)

Én mindig kicsit előfőzöm (Zepterben, de sima edény, vagy kukta is megteszi), kb. félkész állapotra. Só, bors, babérlevél, fokhagyma a vízbe.

Mikor kész, kicsit hagyom hűlni, majd nagyobb (adagnyi) darabkákra vágom (mintha oldalast sütnék, így alaposan átjárják az ízek).

Készítek egy mázat só, fokhagyma, mustár, bors, köménymag, pici méz hozzáadásával, bekenem a husikat (a bőrét nem). Aztán zsupsz a sütőbe, zsíros, bőrös résszel felfelé sül a második felében, így ropogós lesz a bőr. Isteni finom.


Úgy is csinálhatod, hogy fűszerezve be a sütőbe, és alá öntesz egy 3dl-es sört.


Én általában hagymás tört krumplit adok hozzá. Jó étvágyat!

2012. jan. 30. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen elő kell főzni a csülköt, hogy jó íze legyen a húsnak. Én is kuktában főzöm, a vizet megsózom, teszek bele szemes borsot, babérlevelet, boróka bogyót, hagymát és fokhagymát. Amikor beteszem a sütőbe, akkor már nem szoktam tovább fűszerezni, csak készítek egy sós tinktúrát és azzal megkenem a bőrét. 3 különböző köretet tudok ajánlani hozzá. Az egyik a hagymás törtkrumpli, a másik a frankfurti krumpli és a bajor párolt káposzta.
2012. jan. 30. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló szerint készítem, de nem főzöm meg teljesen, csak annyira, hogy ha végighasítom a csülköt, akkor viszonylag könnyedén ki tudjam szedni a csontot.

Ezek után az befűszerezem (kívül-belül), körberakom még hasáb-burgonyával, hagymával stb. és először fólia alatt párolom teljesen puhára, majd ropogós-pirosra sütöm. (Több íz, zamat marad benne, ha nem főzöd meg előre teljesen)

2012. jan. 30. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Soha nem főzöm elő, nem lúgozom ki.

Szétszedem 10-15 dekás darabokra, így fűszerezem. Nem olyan "mutatós" mint egészben, de az íze...

2012. jan. 30. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!