Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellfilé, csontos...

Csirkemellfilé, csontos tarja, pulyka apróhús. Egyszerűen elkészíthető, hagyományos ízvilágú ételt szeretnék főzni valamelyikből. Mit ajánlanál?

Figyelt kérdés
Tényleg valami egyszerűen elkészíthető kellene, két pici mellett másra nincs kapacitásom. Ezek vannak a mélyhűtőmben.
2012. jan. 30. 16:21
 1/7 A kérdező kommentje:
Tudom ezernyi recept van pl. csirkemellre, de a fiam iszonyat válogat, szóval nagyon nehéz. Ő legszívesebben tésztát enne tésztával, lehetőleg üresen.
2012. jan. 30. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:

amit én szoktam ezekből illetve egy példa. hagymát dinsztelek, amire csíkokra vágott csirkemellet, vagy pulykahúst teszek. fehéredésig kevergetem, majd puhára párolom. kicsit lepirítom. erre teszek egy csomag mexikói zöldséget, vagy ami van otthon, srépa, gomba, borsó stb. mindegy, úgy fél kiló legyen.összepárolom a hússal. közben kifőzök fél kiló valamilyen tésztát, leszűröm.

egy nagy keverőtálban összekeverem a ragut és a tésztát.

egy nagy pohár tejfölt elkeverek két-három tojással és összekeverem a cuccal.

egy közepes , zsiradékkal kikent tepsibe terítem, megszórom bőven reszelt sajttal.persze sózni, fűszerezni is kell.

a sajt pirulásáig sütöm.

az én 5 éves unokám és a szülei is imádják ezt tepsis tésztát:)

2012. jan. 30. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

a csontos tarjára ajánlatom. egy kistálba tegyél mustárt-kecsapot-2 ek. mézet-pici borsot,-majorannát- préselt fokhagymát-két ek.olajat.

a besózott szeleteket ezzel kend be, majd karikára vágott hagymával rétegezve tedd egy tálba. legjobb, ha egy éjjelen át érik, de pár óra is elég neki.

másnap zsírozott tepsibe szeded, és szorosan lefóliázva kb egy órát sütöd. azalatt finom omlós lesz, a hagyma is szafttá válik. fólia nélkül csak egy kis pírt kell neki még adni.

krumlipürével, sültkrumplival vagy valamilyen zöldséges rizzsel nagyon finom ebéd, vacsora.

2012. jan. 30. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

- A pulyka apróból lehet rizses húst

- Csontos tarját befűszerezve fólia alatt sütőben megpuhítva, utána pirosra sütve. Rakhatsz mellé hagyma karikákat, és hasáb-burgonyát is, a husival együtt az is elkészül.

- A csirkemellet szedd le a csontról, vágd csíkokra, lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) süsd ki. Készítsz mártást (fokhagymás-tejfölös, gomba-mártás, sajt-mártás) vagy lecsó-alapot, abban rotyogtast össze a husit. Főtt tésztát, vagy főtt rizst adhatsz hozzá köretnek.

2012. jan. 30. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Csirkemell filének nincs hagyományos receptje. Régen csak a pörköltbe,vagy levesbe tették,mert száraz hús,és kevesen szerették.

Csak amióta a fogyókúra divatba jött,azóta lett divat főz

Tarja hagyományosan

A tepsit ki kell zsírozni. A hús szeleteket rátenni. Sót,fokhagymát,borókabogyót mellé tenni. Egy pohár vizet aláönteni,alufóliával lefedni,és a sütőben megsütni. A maradék zsír kitűnő pecsenyezsír.

2012. jan. 30. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom is nagyon válogatós, de ezeket még Ő is szereti:


[link]


[link]


[link]


[link]


Mind hamar elkészül, nincs benne extra dolog, és finomak! (Az első kettő tésztával is isteni ;)

2012. jan. 31. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
csirkemell, vagy pulykaapró pörköltnek föltéve, bele egy kis gomba, amitől nagyon finom lesz. ha szeretitek tejfölösen is lehet. ehhez mehet mindenféle kifőtt tészta.
2012. jan. 31. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!