Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megmaradt száraz kenyérből...

Megmaradt száraz kenyérből mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Fel szoktam kockázni, és megpirítom tojásleveshez, de most kicsit több kenyér maradt meg, mit készíthetnék belőle?
2012. jan. 31. 15:13
1 2
 1/12 anonim válasza:
prezlit
2012. jan. 31. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:

köményleveshez is jó :)

vagy beteheted a fagyasztóba

amikor kiveszed, és kiolvad megint puha lesz :)

2012. jan. 31. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos a prézlit semmivel nem tudom ledarálni :-(
2012. jan. 31. 15:19
 4/12 anonim ***** válasza:
fasirozotthoz keverheted, meleg szendvicset
2012. jan. 31. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 karsa ***** válasza:
100%

Attól függ mennyire száraz, ha nagyon, akkor leginkább morzsának teheted el, nem kell feltétlenül daráló, egy reszelőn is lereszelheted (bár melósabb, ez tény).


Amúgy felhasználhatod zsemlegombócnak, fasírthoz, kenyérpuddingnak (pl. Queen of Puddings, de csak ha nem savanykás fehérkenyér), esetleg bundáskenyérnek, stb.

2012. jan. 31. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Prézlit úgy is csinálhatsz,hogy kiszáritott kenyér kockákat bele teszed 1 zacskóba és hús klopfóloval, vagy sodrófával jól összetöröd. aztán át szitálod :
2012. jan. 31. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A megáztatott kenyeret jól kicsavarod. Teszel bele borsot,sót,kevés majorannát vagy bazsalikomot, reszelt sajtot,1-2 tojást. Összegyúrod, kifőzöd gombócnak. ( 4 zsemlényihez kell 10 dk sajt és 1 tojás) Ha szétesne,akkor egy kevés lisztet tehetsz hozzá.

Nagyszerű körítés minden szószos húshoz, vagy magában,tejfölösen sajttal megszórva is.

2012. jan. 31. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, nagyon jó ötleteket kaptam!!!
2012. jan. 31. 16:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha nem öregebb egy hetesnél, akkor bundáskenyérnek elkészítve is visszapuhul.
2012. jan. 31. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Még egy jó recept.

Főzz meg 8-10 tojást keményre,és vágd fel karikákra.

Egy kanál zsíron (olajjal nem olyan jó ízű)párolj meg vöröshagymát,majd tégy hozzá gombát,de legyen leve is. Lehet friss,vagy mirelit,vagy konzerv is. Sót,borsot,tárkonyt tegyél hozzá és főzd puhára.

Egy mikrózható tálat kenj ki vékonyan margarinnal,vagy zsírral.

A kenyérszeleteket mártsd tejbe vagy vízbe,de ne ázzon el. Törd apróbb darabokra.

Egy réteget tégy az edény aljára. Rá tojást, a gombát,lehetőleg ne sok lével. Folytasd,amíg a hozzávalókból tart. Felül kenyér legyen.

Házi tejfölt vagy főzőtejszínt keverd össze a gomba maradék levével és öntsd a rakottas tetejére.

Mikróban addig párold,amíg a levét elfövi.

Finom és nagyon laktató is.

2012. jan. 31. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!